Slik får du nytt kjøkken uten å tømme kontoen

Her er det brukt selvklebende designfolie med marmorlook på kjøkkenbenken.

Her er det brukt selvklebende designfolie med marmorlook på kjøkkenbenken. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fem tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett.

DEL

Etter at julegavene er kjøpt inn og romjulssalget er over, er det nok mange som sitter igjen med litt tynnere lommebøker. Men lysten på å fornye boligen forsvinner ikke av den grunn. Vi har derfor samlet fem tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett.

1. Bytt ut gardinene

Noen ganger er det ikke mer som skal til enn å bytte ut de gamle gardinene med noen nye. Det kan gjøre den store forskjellen, og er en enkel og rimelig måte å få inn litt nye farger og nye mønstre på kjøkkenet.

2. Forny halvmeteren

Den velkjente halvmeteren – området mellom kjøkkenbenken og overskapene – kan fornyes med stor effekt. Og det trenger ikke å koste en formue.

Et spann med maling eller en rull med tapet kan være alt du trenger. Det finnes også egne kjøkkenplater beregnet til bruk her. Husk å velge en vaskbar maling eller et tapet som tåler en støyt – eller beskytt flaten med en glassplate.

3. Designfolie

Selvklebende designfolie er tingen for deg som ønsker rask, enkel og rimelig oppussing som du kan endre når du går lei. Og det kan virkelig føre til totalforvandling på kjøkkenet! Du kan feste folien på skuffer, benkeplaten eller slette skapdører og enkelt oppnå et helt nytt uttrykk.

4. Tapetser en vegg

Lite gir større effekt med mindre midler enn en rull med tapet. Det er enkelt å gjøre selv og du kan velge og vrake i farger og mønstre – alt etter hvilken stemning du ønsker å skape på kjøkkenet.

I dette rommet er det lurt å gå for et tapet som tåler litt ekstra, gjerne et vinyltapet.

5. Mal taket

Taket er ofte en uutnyttet flate, og på de aller fleste kjøkken er taket hvitt. Men maler du det i en farge, vil hele rommet oppleves som nytt!

Det går fint an å male taket selv, men ettersom det kan være utfordrende å få et pent resultat når man maler slette tak, kan det være lurt å hyre inn en håndverker til denne jobben. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.