Endelig på oppløpssiden

HARALD HÅRFAGRES GATE: Det gamle halvferdige byggeprosjektet på Jeløy ble revet for kort tid siden og nå reiser det splitter nye bygget seg i rekordfart.

HARALD HÅRFAGRES GATE: Det gamle halvferdige byggeprosjektet på Jeløy ble revet for kort tid siden og nå reiser det splitter nye bygget seg i rekordfart. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det spørs om noe boligprosjekt i Moss har hatt en trangere fødsel. Etter sju år med nye planer, tvangsmulkt, konkurs, auksjon, riving og nytt liv skal boligene stå klare til sommeren.

DEL

Prosjektet som nå reiser seg i rekordfart på Jeløy har en usedvanlig lang og turbulent fortid.

Det har vært en gjenganger i teknisk utvalg og byarkitekt Nils Ellefsen har poengtert at han aldri har vært borte i at et så stort byggeprosjekt har blitt stående halvferdig, slik bygget sto i årevis – før den nye eierne tok tak i planene.

Nytt liv

Bank 2 kjøpte det havarerte prosjektet på auksjon og opprettet utbyggingsselskapet Harald Hårfagresgate AS.

Dermed ble alt det gamle revet og nå reiser det seg et nytt bygg på eiendommen.

– Det er Konsmo fabrikker som bygger det nye prosjektet, og de vet hva de gjør. Dette går i full fart og det flunkende nye bygget med 21 leiligheter skal være ferdig til sommeren, sier eiendomsmegler Tommy Skovly i Meglergaarden. Det er dette meglerforetaket som har fått i oppdrag å selge de nye leilighetene.
 

Sentralt

Det bygges nå 14 leiligheter på 64 kvadratmeter med to soverom og balkong. I tillegg bygges det også sju større fireroms leiligheter på 91 kvadratmeter.

– Vi har så vidt startet annonseringen av disse leilighetene. Interessen har vært god. Dette er jo boliger med en sentral beliggenhet på Jeløy og kort vei til det aller meste, sier Tommy Skovly.

Han poengterer at hele leilighetsprosjektet skal være innflytningsklart om drøye fire måneder.

– Bygget skal stå klappet og klart allerede den første uka i juli. Det er ingen tvil om at fremdriften nå følger planen. Det har skjedde utrolig mye på byggeplassen bare i løpet av de siste fjorten dagene, sier megleren.
 

Fjernvarme

Han påpeker at bygget får en normalt god standard.

– I tillegg kan jeg nevne at det blir fjernvarme til de 21 leilighetene. De får dessuten balansert ventilasjon, understreker Skovly.

Han presiserer at alle som kjøper bolig i Harald Hårfagres gate 1 til 5 vil få en spørreundersøkelse i etterkant. Dette gjøres for å sikre seg at kundene er fornøyd.
 

Artikkeltags