Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene ned i november

Artikkelen er over 1 år gammel

Boligprisene sank med 0,8 prosent nominelt i november. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,2 prosent.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i november, og utviklingen så langt i 2019 ligger tett på Eiendom Norges prognose med en oppgang på tre prosent. Vi har nå snart lagt bak oss to år med moderat prisvekst, noe som er den lengste sammenhengende perioden med moderat prisutvikling som vi har hatt i det norske boligmarkedet, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Boligprisene er nå 3,1 prosent høyere enn for et år siden. Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 6,3 prosent, viser tall fra Eiendom Norge.

I november ble det solgt 7 154 boliger i Norge, noe som er 2,3 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Samtidig ble det lagt ut 6 752 boliger til salgs, noe som er 2,6 prosent færre enn i samme måned i 2018.

– Veksten i antall solgte boliger og antall nye boliger på markedet har avtatt noe i november. Til tross for dette er nivåene historisk høye. Akkumulert for året har det aldri vært solgt så mange boliger ved utgangen av november. 2019 vil bli et nytt rekordår målt i antall boligtransaksjoner, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 53 dager å selge en bolig i november 2019. Det er en økning fra 47 dager i oktober. Raskest salgstid hadde Oslo med 27 dager og tregest salgstid hadde Stavanger/m omegn med 89 dager.

Kommentarer til denne saken