Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet kommer ikke til å rykke på løfteoppdrag for helsevesenet

For å sikre at de operative brannmannskapene holder seg friske, og fra i dag innføres det enda et sikkerhetstiltak for å skjerme dem mot korona-smitte.

I branndistriktet til Øst 110-sentral er det allerede innført omfattende hygienetiltak, som skal forebygge smitte av Covid-19-viruset. Det er en krevende situasjon for branndistriktet, Norge og verden, der det viktigste tiltaket mot smitte er å begrense kontakt med andre. Derfor blir det nå iverksatt enda flere tiltak for å sørge for at brannberedskapen blir ivaretatt.

- Nå har vi fokus på å holde de operative mannskapene våre friske og klare til innsats for liv og helse. Brannvesenet er en samfunnskritisk funksjon som må opprettholde beredskap for lovpålagte livreddende oppgaver, og vi skal kunne takle at denne situasjonen kan bli langvarig. Folk skal kunne stole på at vi rykker ut til livreddende innsats, sier brannsjef Rune Larsen i en pressemelding.

Brannvesenet blir vanligvis rutinemessing tilkalt for å bistå både politiet og helsevesenet under ulike typer oppdrag dersom folk må bæres eller løftes. Nå er det satt en stopp for denne typen oppdrag, og nå brannvesenet i region Øst har besluttet at de ikke skal rykke ut til slike bistandsoppdrag, men at de skal fokusere på sine primæroppgaver.

- Hensikten er å skjerme de operative mannskapene i både brannvesenet, politiet og ambulansetjenesten mot smitte med Covid-19-viruset. Vi vil fortsatt rykke ut til hjertestans, trafikkulykker, og andre akutte livreddende oppdrag i samarbeid med de andre nødetatene, sier brannsjef Rune Larsen.

Tiltaket vil bli iverksatt fra tirsdag 17. mars, men Larsen understreker at brannvesenet fortsatt skal rykke ut til alle oppdrag der liv og helse er i fare, og at beredskapen fungerer som normalt.

Kommentarer til denne saken