Brannvesenet rykket ut til gressbrann i Rygge

Det varme været i mossedistriktet har økt sannsynligheten for skogbrann.

DEL

Brannvesenet rykket ut til Mellebyveien i Rygge lørdag ettermiddag etter melding om gressbrann. Det melder Øst 110-sentralen klokken 12.02.

Brannen ble slukket raskt og uten dramatikk.

– Gress hadde tatt fyr i forbindelse med grilling. Brannen ble raskt under kontroll og det var ikke nødvendigvis en jobb for brannvesenet, sier vakthavende i Øst 110-sentralen klokken 12.38.

Skogbrannfare

Ifølge Meteorologisk institutt er det både i Rygge og Råde grønt farenivå for skogbrann ut helgen, og gult farenivå mandag. Grønt farenivå betyr liten fare, mens gult farenivå betyr fare.

Det var også gult skogbrannsfarenivå tidligere i juli. Brannvesenet ba da befolkningen om å være varsomme dersom de ville finne fram grillen i finværet.

– Det begynner å bli veldig tørt lokale steder, og det er derfor viktig at man tenker seg godt om når man skal tenne grillen, sier vaktleder ved 110-sentralen Øst, Leif Høyland.

Det er viktig å overholde det generelle bålforbudet, som sier at "det er forbudt å tenne opp bål og grill, også engangsgrill, i nærheten av skog og annen utmark i perioden 15. april til 15. september." Dette inkluderer også strandsonen.

Artikkeltags