Nå nærmer det seg: Dette blir ekte drømmebil

Slik ser BMW 8-serie Gran Coupe ut i konseptutgave. Snart skal vi få se den produksjonsklare modellen.

Slik ser BMW 8-serie Gran Coupe ut i konseptutgave. Snart skal vi få se den produksjonsklare modellen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Debuterer allerede i juni.

DEL

(BROOM) Ett år har gått siden BMW viste konseptbilen BMW Concept M8 Gran Coupe for første gang. BMW bekreftet med det at den helt nye 8-serien også vil komme som en firedørs coupe.

Nå røpes noen av de endelige linjene på den sportslige og luksuriøse modellen som lanseres senere i år. BMW har sendt ut det første teaserbildet. Og her snakker vi ekte drømmebil!

Helt nye BMW 8-serie Coupe og Cabriolet er nettopp lansert. Gran Coupe blir det tredje familiemedlemmet i den nye generasjonen BMW 8-serie.

Underbygger råskapen

Med lengre akselavstand, fire dører og et stort bagasjerom, komplimenteres modellserien.

Den lange og lekre bilen oser sportslighet. Konseptbilen preges av store luftinntak, smale lykter og den klassiske nyregrillen i fronten.

Bakover ender den coupeaktige taklinjen med en barsk hekk. Smale lykter, hekkspoiler og fire enderør underbygger råskapen i M8.

BMW har sendt ut dette bildet, det første av produksjonsklar modell

BMW har sendt ut dette bildet, det første av produksjonsklar modell

Sportslighet og luksus

Samtidig balanserer designet mot det elegante. BMW understreker også at denne bilen gir en tydelig pekepinn på et helt nytt designspråk fremover.

Konseptbilen er 5,078 meter lang, 2,150 meter bred og 1,407 meter høy. Akselavstanden måler 3,023 meter.

– Helt nye BMW 8-serie Gran Coupe er sportslighet og luksus, pakket inn subtil eleganse med fire dører – et alternativ for de som ønsker en dose ekstravagansa og kjøreglede, både i hverdagen og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Ingen tvil: Dette er en bil som vil markere seg i trafikken!

Ingen tvil: Dette er en bil som vil markere seg i trafikken!

Vises frem i juni

Bare navnet M8 oser råskap i seg selv. Ser vi litt tilbake, bekrefter også historien at BMW-modeller som bærer 8-tallet byr på noe spesielt. Enten det er snakk om sportslighet, luksus eller særegen design – slik som 8-serie Coupe fra 1989, BMW Z8 fra 2000 eller dagens i8.

– Sammen med helt nye BMW X7 og den markant oppgraderte 7-serien, er den helt nye BMW 8-serien et tydelig eksempel på at BMWs pågående modelloffensiv gjelder i alle segmenter, også i de mest luksuriøse. De mest kjøreglade kan også snart se frem til en M-versjon av alle de tre modellene i den helt nye 8-serien, sier Tegneby, i en pressemelding.

8-serie Gran Coupe lanseres i september, men allerede i juni vil bilen vises for første gang. Da blir også mer informasjon og tekniske detaljer tilgjengelig.

Artikkeltags