Butikksjefen på Nille, Thea Berg, forteller at det i år selges mest av flytende latex og forskjellige sminkesett i butikken.

– Mange av arrangementene er ute, og mange barn bruker yttertøy når de går fra hus til hus, derfor har vi større fokus på sminke til ansiktet og pyntedekor til hjemmet. Flere og flere pynter til Halloween, sier hun til Moss Avis.

Halloween på jobb og hjemme

Berg er selv en Halloween-entusiast, og innrømmer at oktober har blitt en lang og utvidet Halloweenfeiring. Ikledd kostymer tar hun med barna fra dør til dør for å spørre etter godteri, i tillegg til å pynte hjemmet.

Men ifølge butikksjefen er hun ikke alene, Berg hevder at den eldre garden også har kastet seg på feiringen:

– Jeg føler at vi har klart å snu om feiringen til å bli noe positivt for dem. De eldre kommer innom for å kjøpe litt Halloween-godteri de også. Det er gøy å se at de blir med selv om de ikke har vokst opp med feiringen, sier hun med et smil.

For Berg er nemlig høytiden bare positiv og inkluderende. Hun roser barneskolene for å lage store sosiale arrangementer rundt feiringen.

– Nå lager de feiringer for hele klasser og for alle, det synes jeg er bra. Jeg har ikke selv vokst opp med å gå knask eller knep, men barna mine har det. Jo mer blod og gørr, jo bedre.

Extra Leker

Lekebutikken Extra Leker har også tatt inn flere Halloween-relaterte pyntegjenstander og kostymer. Medarbeideren Cecilie Rosnes forteller at noen av kostymene er mer populære enn andre.

– Vi fikk varene i forrige uke, og det har allerede gått en del. Vi selger mest av de klassiske kostymene som heks, vampyr, spider queen og wicked queen, sier hun.

Og de selger ikke bare til barn, men også til voksne.

– Mye av det vi selger i butikken havner også hjemme, jeg er veldig glad i Halloween, innrømmer hun.

Bildeserie

Se lesernes egne halloween-bilder