– Vi arrangerer dette kurset nå fordi vi rett og slett trenger flere frivillige. For øyeblikket er vi omtrent 30 operative medlemmer og ti aspiranter, sier Camilla Tuva Nathan, frivilligvert i Moss Røde Kors Hjelpekorps.

Kurset går under navnet «Dette er Røde Kors Hjelpekorps» – og dette er det første av totalt fire obligatoriske kurs. Har man alle fire kursene blir man et operativt medlem.

– Melder man seg på vil man få en gylden muligheten til å lære seg førstehjelp og søk-og-redning, poengterer 22-åringen.

Vært med siden 2016

– Kurset er for alle som har lyst til å bli med, men for å bli et operativt medlem må man ha fylt 18 år, forklarer hun videre.

Selv ble Camilla medlem tilbake i 2016 – altså seks år siden.

– Hvorfor er du med i hjelpekorpset?

– Jeg syntes det er utrolig givende å kunne hjelpe andre. Det å bidra på sanitetsvakter, eller bistå med hjelp i søk-og-redning føles veldig godt. Generelt så liker jeg å hjelpe andre, sier hun.

Ulike arrangementer

Videre forteller Camilla at dersom du blir med i hjelpekorpset kan du være med på større arrangementer.

– Røde Kors bistår ofte med førstehjelp på eksempelvis fotballkampene som spilles på Melløs, eller i større arrangementer som russetreffet landstreff Fredriksten.

Avslutningsvis kommer Camilla med eksempler på goder fra hjelpekorpset som varer livet ut.

– Det er fine måter å kunne støtte opp det lokale, og ikke minst så er det kjekt å ha førstehjelp-kompetansen videre i livet til privatbruk også, sier hun med et glimt i øyet.