Cecilie fikk klump i halsen av leksen fra skolen og hva sønnen Dennis (8) gjorde ut av den

VIKTIG BUDSKAP: Dennis har laget en tegning med et viktig budskap som er hengt opp i vinduet hjemme.

VIKTIG BUDSKAP: Dennis har laget en tegning med et viktig budskap som er hengt opp i vinduet hjemme. Foto:

Cecilie Christin Hansen ble rørt av å se oppgaven sønnen fikk fra Bytårnet skole. Nå oppfordrer hun andre til å gi hverandre et fargerikt lyspunkt gjennom vinduene sine.

DEL

Hjemmeleksen i 3. klasse på Bytårnet var klar: tegne en regnbue med teksten «Alt blir bra» og henge den i vinduet. Med klar henvisning til at det kommer en bedre tid etter at koronapandemien er over.

– Jeg fikk klump i halsen da jeg så leksen. Man følger med på alt det negative i nyhetene og dødstallene som stiger. Men så kan man få barna til å gjøre noe som er positivt for andre, og det fra sitt eget hus, sier en glad mamma Cecilie Christin Hansen.

Stolt av sønnen

– Det var morsomt, sier Dennis om oppgaven.


– Det ser ut som regnbuen din er på skyer. Hvordan gjorde du det?

– Det var med noe som ser ut som bomull, men det er veldig mykt, svarer den unge mossingen før han kort og beskjedent forteller at han brukte en time på å lage den fine regnbuen.

– Jeg ble veldig stolt av ham. Han var veldig flink til å jobbe hardt. Han lå på gulvet og holdt på masse, forteller mamma Cecilie.

Oppfordrer til flere regnbuer

De bor i Gubberogata i Moss, og hun kan fortelle at mange passerer forbi vinduet til vanlig. Nå håper hun at sønnens regnbue kan gi et glimt av lys til folk som preges av den dystrere hverdagen vi er blitt vant med. Hun oppfordrer andre til å gjøre det samme i sine vinduer om de vil.

– Det hadde vært hyggelig å se regnbuen med det budskapet i alle vinduer. Det er ikke bare barn som må gjøre det. Alle kan, sier hun.

Cecilie Christin Hansen håper at slike tiltak kan bidra til å skape litt samhold blant voksne og barn som ser hverandre mindre ansikt til ansikt om dagen.

STOLT: Cecilie Christin Hansen er rørt av oppgaven fra skolen og stolt over innsatsen til sønnen Dennis. Hun oppfordrer andre til å henge opp regnbuer i sine vinduer.

STOLT: Cecilie Christin Hansen er rørt av oppgaven fra skolen og stolt over innsatsen til sønnen Dennis. Hun oppfordrer andre til å henge opp regnbuer i sine vinduer. Foto:

Artikkeltags