Christian Fredrik-løpet er ikke før lørdag 19. august, men allerede nå kan de som ønsker det teste løypene. Thomas Solberg har nemlig vært ute og merket løypa, i håp om at det skal bidra til å gi deltakerne en enda bedre opplevelse. I tillegg har Håkon Sæther fått filmet en gjennomløping, som du kan se på moss-avis.no

Den 7. utgaven av Christian Frederik-løpet har som vanlig start og mål i Gågaten, og tradisjonen tro er det også Ole Jacob Lindberg som pepper opp deltakerne før start om drøyt to uker.

Samme løyper

Årets utgave av mosjonsløpet vil som vanlig by på en egen barneklasse i en fem kilometers løype, i tillegg til selve Christian Frederik-løpet som er på en mil.

Løpsgeneral Thomas Solberg fra Spenst Moss forteller at løypa vil se ut akkurat som i fjor.

– Vi holder oss til de samme løypene som tidligere. Vi føler at vi har funnet en oppskrift som fungerer, og da er det ikke noen grunn til å finne på noe annet, forklarer han.

Selv om ikke løypetraseen er endret, så kan Solberg glede alle lokale løpere som har tenkt til å delta med en liten nyhet.

– I år har vi valgt å være tidlig ute med å merke løypa. Det vil si at alle som har lyst til å gjøre seg bedre kjent med løypa har muligheten til å gjøre det allerede nå. Det er bare å følge de oransje pilene på asfalten, så vil du kunne komme deg trygt rundt, forteller Solberg.

Glade for Moss IL

Selv om Spenst-sjefen selv har stått for den tidlige merkingen, så betyr ikke det at han ikke har et stort og solid støtteapparat rundt seg på selve løpsdagen.

– Vi er veldig glade for at vi har med oss Moss Idrettslag. De stiller mannsterke og har en uvurderlig ekspertise på dette området. Uten de hadde det vanskelig latt seg gjøre, forteller han.

Det er ikke bare en tidlig merking som er nytt av året. Det er også lagkonkurransene. Her vil det bli egne klasser for både byens idrettslag og bedrifter. Dette håper Solberg at vil slå godt an.

– Det er jo alltid spennende når man innfører nye ting, men vi håper virkelig at byens idrettslag og bedrifter tar utfordringen. Vi snakker ikke om å løpe fortest, men om å klare å stille flest mulig deltakere til start. Ekstra artig hadde det vært om de idrettslagene som meldte seg på valgte å ha på seg sine klubbdrakter. Det vil sette en ekstra farge på arrangementet, forteller han, før han forter seg å legge til at de klubber og bedrifter som ønsker å være med kan ta kontakt direkte med han.

I fjorårets utgave deltok rett i underkant av tusen store og små på de ulike distansene. Solberg håper at de skal klare å bikke 1000 løpere og mosjonister denne gangen.

Se video

– Det hadde jo vært moro om vi hadde greid å passere 1000 deltakere, men vi tror det kommer til å bli en flott fest i sentrum uansett. Vi skal sette vårt preg på byen denne lørdagen, forteller han.

I fjor var det to utenbys løpere som vant herre- og dameklassene. I år håper Solberg at de lokale løpskanonene på herre- og damesiden melder seg på i kampen om å levere den raskeste tiden.

– Det hadde jo vært moro om det ble lokale seire i år. Vi har mange gode løpere i distriktet som virkelig kan være med og sette sitt preg på løpet. Hvem av dem som stiller på startstreken av de er litt tidlig å si noe om, men jeg tror garantert de vil være med og styre løpet, forklarer Thomas Solberg.

Solbergs nærmeste støttespiller, CF-løpets far Håkon Sæther, har sørget for å filme løypene i forkant. Disse videoene kan du nå se her, og dermed kunne stille enda bedre forberedt til innsatsen lørdag 19. august.

For du skal vel være med...?