Gå til sidens hovedinnhold

Covid og vaksine.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette innlegget gjelder situasjonen for de av våre syke- gamle - og andre, som er avhengi av omsorgs personer, som har valgt å ikke ta vaksine mot Covid , og som er i nærkontakt av førstnevte grupper.

Det som trigger meg til å skrive dette er:

20 mnd har gått med Covid trusselen hengende over oss, flere ganger har man som pårørende fått sms/mailer telefoner fra, i vårt tilfelle, sykehjem om at "din mor har blitt utsatt for en pleier," som enten ikke var vaksinert og hadde covid, eller hadde covid uansett.

I går, lørdag fikk jeg telefon to ganger og en gang idag. Situasjonen den samme: "din mor har desverre blitt utsatt nok en gang, for en Covidsmittet pleier " Hele avdelingen måtte ta hurtigtest igår og PCR idag, med resultat imorgen.

Nå må det settes fokus på dette som ser ut som "en rød tråd" gjennom hele helsesystemet vårt: ---- -Personvernet, og at ingen skal tvinges.

Av og til skjer ting hvor ikke alle kan ta seg den frihet og "sitte på gjerdet" for å avente om disse ukjente vaksinene, som jo ikke var veldig utprøvd når man startet, tar livet av folk (eller om 10 år gir senskader.)

Noe Astras Z vaksinen gjorde, dog i ørliten målestokk, men stort nok for dem det "tilfeldig" rammet.

Hvis vi ser på Personvernet. hva med de som er på sykehjem og har valgt å ta vaksine, de får ikke valget av å velge bort nærkontakt med en omsorgsperson som ikke er vaksinert. Jeg etterlyser de gamle og sykes personvern. Den er det ingen som etterlyser i dette bilde.

Alle må ta ansvar, personlig synes jeg det er ulogisk/uetisk at en som er i nærkontakt med overnevnte svake grupper ikke finner det som en del av omsorgen nettopp å verne disse mot en mulig smitte.

Nå har resultatet blitt at også vaksinerte smittes og smitter.

Det å ha tatt vaksinen gir en god følelse at man ihvertfall har gjort hva man kan for både seg selv og for sine medmennesker ved ikke å medvirke til et annet menneskes smertefulle død som Covid er.

Kommentarer til denne saken