Da faglæreren fanget opp det gamle redskapet, fikk han en idé. Nå hylles Tomb-elevene

IDÉ: Det var faglærer Hans Kristian Bakke (t.v.) som fikk ideen om prosjektet. Det ble en stor suksess. Videre fra venstre: Anders Hustuft Otterstad, Kjetil Andre Engen, Tobias Kvalevåg, grunneier Trygve Spjøter og skogbrukssjef Sven O. Martinsen.

IDÉ: Det var faglærer Hans Kristian Bakke (t.v.) som fikk ideen om prosjektet. Det ble en stor suksess. Videre fra venstre: Anders Hustuft Otterstad, Kjetil Andre Engen, Tobias Kvalevåg, grunneier Trygve Spjøter og skogbrukssjef Sven O. Martinsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En gammel veiskrape får nytt liv takket være elever på Tomb videregående skole.

DEL

Da faglæreren Hans Kristian Bakke fanget opp den gamle veiskrapen som trengte store reparasjoner, slo det ham at det kunne lages et prosjekt av det på skolen.

Siden i fjor høst har Vg1-elever på teknikk og industriell produksjon jobbet iherdig med å restaurere veiskrapen. De har demontert, redesignet, forsterket og til sist malt det ferdige redskapet.

Kjøpte veiskrapen

Resultatet ble så bra at Våler kommune kjøpte produktet deres.

– Nå er den som ny igjen, og vi er mektig imponert over innsatsen og resultatet til elevene, sier skogbrukssjef i Våler, Sven O. Martinsen i en nyhetssak på skolens nettsider.

Nå skal den leies ut til alle skogeiere som har behov for den i kommunen.

Fornøyde

Faglærer Bakke forteller at elevene tenkte mye på hvordan de skulle restaurere veiskrapen, og kom med kreative løsninger som lot seg realisere.

– Her var det nok av kompetansemål som kunne dekkes og samtidig være et spennende utviklingsprosjekt, sier han og to andre lærerne som har jobbet med elevene på prosjektet.

Eleven Anders Hustuft Otterstad fra Rygge trekkes fram som en av de mange elevene som har bidratt stort.

– Dette har gitt oss et stort læringsutbytte, og ikke minst er det faktisk noen som får nytte og glede av det vi gjør, sier Anders til skolen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken