Nemlig den spektakulære og dramatiske flukten til narkoforbryteren Jonas Wold fra Hotel Refsnes Gods 27. juli 1988. Moss Avis lagde i 2015 en videodokumentar om saken. Nå kan du også høre hotellansatte, journalister og politifolk som var på jobb den dagen mimre om den storstilte jakten på rømlingen i podkasten «Glemmer det aldri».

Blant annet forteller politiadjutant Jon Granrud i mossepolitiet om den omfattende politijakten.

– Det var viktigst å få sperra den derre Kanalbrua, minnes Granrud.

Den spektakulære flukten dominerte nyhetsbildet i Norge i store deler av sommeren 1988. Den da 33 år gamle Jonas Wold hadde et synderegister så langt som et vondt år.

Stakk fra andebrystet

Han sonet i toppetasjen i Kirkegaten 14 i Moss, men for å feire 33-årsdagen sin onsdag 27. juli 1988, hadde han søkt om å få gå ut for å spise en bedre middag på Hotell Refsnes Gods.

Det fikk han klarsignal til og sammen med en fengselsbetjent og en sosialsekretær dro Jonas Wold til Jeløy. Der bestilte han andebryst og en flaske Le Cardinal til maten. Men under middagen spurte Wold om veien til toalettet og forsvant.

Podkast-satsing

«Glemmer det aldri» byr på minidokumentarer om dramatiske hendelser i nyere mossehistorie. Du kan nå i tillegg til å høre om da narkofangen Jonas Wold rømte fra Hotell Refsnes Gods, høre om da storblokka i Slalåmbakken brant og om da MFK møtte Real Madrid i Serievinnercupen.

Senere på våren vil vi i Moss Avis også slippe podkasten om pyromanen som herjet i byen på 80-tallet, og om da Norvard ble bombet i senk i Mossesundet under krigen.

Denne serien ble opprinnelig publisert som en videoserie i 2015.

Hør de tre første episodene her:

Glemmer det aldri

Glemmer det aldri

Da Jonas Wold rømte fra Refsnes Gods

00:00
/
00:00

Glemmer det aldri

Glemmer det aldri

Da Moss møtte Real Madrid

00:00
/
00:00

Glemmer det aldri

Glemmer det aldri

Da blokka brant

00:00
/
00:00

Vil du høre serien på Spotify kan du følge denne lenken.

Flere podkast-serier

Moss Avis har nylig lansert hele tre podkast-serier. I tillegg til «Glemmer det aldri», kan du også høre «For et liv!» og «Mosseball». Spektakulære livshistorier, dramatiske hendelser og aktuell sport er stikkord for tilbudet som er fordelt på de sju episodene som er publisert til nå.

Podkastene er tilgjengelig for alle på Spotify og Apple iTunes.

Har du et Alt+ abonnement på Moss Avis kan du i tillegg finne dem i podkast-appen Untold, sammen med hundrevis av andre podkastserier fra mediehus som Aftenposten, VG og NRK, og fra uavhengige produsenter som Monster og Svarttrost.

LES MER – OG HØR – EPISODENE SOM ER SLUPPET HER:

– Det var et vendepunkt for meg, jeg er så drittlei av å gjøre hva jeg tror alle andre forventer

Alt faller på plass når Øystein sporer sine røtter til England. Og det er ikke bare en far som venter på han i Liverpool

– Jeg var aldri redd. Det var først på slutten at jeg skjønte at nå klarer jeg det ikke

Podkast: Skadet Askar frir til folket