– Om en snau uke er det juleferie, familie, peis, tur og gode dager, sier Per- Olav Sørensen. Regissøren med en imponerende merittliste kan altså om få dager se tilbake på en hektisk høst, sommer og vår. Er man ettertraktet om er man det ...

– Vi er ferdige med innspillingene av en tv- serie basert på Malin Persson Giolitos intense «Störst av alt», sier han. Nå venter etterarbeidet. Det kommer også til å ta tid.

Det er Netflix, en av strømmegigantene, som er oppdragsgiver. Det er gode tider for regissører av Per-Olavs kaliber.

– Netflix skal ikke bare vise ting, biblioteket skal også fylles.

– Deilig å være ettertraktet?

– Selvfølgelig, sier han og legger til at han ved siden å sette pris på privilegiet å bli oppringt, også gjerne jobber med eget.

– Det handler vel om å hele tiden kunne heve lista, å ha ambisjoner, sier Per-Olav.

Han er en av dem som i sin tid ga ny energi til et dvaleaktig lokalt kulturliv. Fra viltre, men flerfasetterte revyoppsetninger forflyttet han seg fra scenen til scenekanten. Det har gitt ham oppdrag for en rekke meget anerkjente teaterhus. Den nysgjerrige regissøren har gjennom sitt samarbeid med store og enda større stjerne akkumulert kunnskap og erfaring som få andre.

– Har du en helt?

– Jeg liker mennesker som gjør ulike ting, sier han og minner seg selv om privilegiet å kunne dele arbeidsplass med legendariske Arne Skauen. Han var en av dem som ikke kun var journalist men som åpenbarte et bredt interessefelt. Det kan også Per-Olav bokføre. Høyda- guttens suksesser de siste årene inkluderer storoppsettinger som Kampen om Tungtvannet og Nobel.

– Hjemmebanen?

– Har altså ikke bodd i Moss siden 1984, sier han og legger til at byens kulturliv er både potent og kvalitativt.

–Vi skapte kontinuitet i kulturtilbudet, konsekvensen av det er kompetansevekst, sier han. Per Olav gleder seg over aktiviteter på Verket og det snart moderniserte Parkteatret, et sted han selv har gitt nytt liv til.

– Noe annet?

– Jeg forstår at jeg kun delvis har lyktes å være god far.

–?

– Jeg har fire barn og to av dem er hengivne Tottenham-tilhengere, ler regissøren som gjerne bruker en helg på og i området rundt Anfield. Det er der Liverpool FC holder til.