Gå til sidens hovedinnhold

Dagens smittetall

Det er registrert fire nye smittetilfeller i Moss det siste døgnet.

For abonnenter

– Én av disse er under 18 år, og det betyr at det er tre voksne. Tre av de fire smittede er nærkontakter, og det er én person med ukjent smittevei. Én av de med påvist koronavirus er elev ved Kirkeparken. Det er ingen kommunale tjenester som er berørt, sier kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune, Anastassia Dyrkorn.

Flere skoler er berørt

Forrige uke ble det totalt bekreftet 39 nye smittetilfeller i Moss.

Fredag ble det meldt at to mosseskoler var blitt berørt av smitte, hvor både Bytårnet skole og Verket skole hadde ett smittetilfelle hver. Lørdag ble det bekreftet ytterligere to smittetilfeller ved Bytårnet skole.

Søndag ble det påvist syv nye koronasmittede, hvorav alle var nærkontakter og fem av de sju var under 18 år.

– Bytårnet, Nøkkeland og Halmstad skoler er berørt av de nye smittetilfellene. Alle de smittede er i testgang fra før, sa kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune, Lone Johansen, til Moss Avis søndag.

Mandag opplyser Dyrkorn om at det foreløpig ikke er noen ny utvikling i forbindelse med disse skolene.

– Det betyr at det ikke er registrert flere smittede ved disse skolene nå, men vi kan ikke avslutte det helt ennå. Det er rutiner som følges, forsikrer hun til Moss Avis.

Syv nye i Vestby

Det er registrert syv nye tilfeller av koronasmitte det siste døgnet. Det opplyser Vestby kommune på sin hjemmeside mandag morgen.

– Tre av de smittede er i barneskolealder, én er elev på videregående skole, to er voksne og den siste er i barnehagealder, forteller Stein Roger Jørgensen, enhetsleder for teststasjon covid-19 i Vestby til Vestby Avis.

Per mandag morgen er det 24 personer i pålagt karantene i Vestby ifølge kommunens nettsider.

Status i Råde og Våler

I Råde ble det i forrige uke påvist ni nye smittetilfeller. Det er nå 241 personer som til sammen har testet positivt for koronavirus i kommunen, skriver de på sine nettsider.

I Våler fikk fem personer påvist viruset i samme tidsrom, minst to av disse var voksne og fullvaksinerte.

Kommentarer til denne saken