Gå til sidens hovedinnhold

Dagens vindkraftpolitikk er utdatert og feilslått

DEBATT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dagens vindkraftpolitikk er utdatert og feilslått. Resultatet av denne politikken er at vi har bygd ned urørt og sårbar natur. Vi har tatt verdifulle friluftsområder og gjort dem om til industriparker. I noen prosjekter har turbinene nesten fordoblet seg i størrelse fra prosjektet ble presentert for lokalsamfunn til de står ferdige, det har vakt sinne og protester. Statlige subsidier har likevel gjort prosjektene lønnsomme, og svært få politikere har villet ta inn over seg at vindkraftsatsingen også har hatt store, negative konsekvenser.

Den Norske Turistforening (DNT) har lenge påpekt manglene ved vindkraftpolitikken. Vi krever at det gjennomføres langt bedre kartlegginger av naturinngrepene enn i dag, og at sivilsamfunnet i større grad blir hørt.

En fersk undersøkelse Opinion har gjennomført på vegne av DNT viser at svært mange er enige med oss. Syv av 10 er negative til utbygging av vindkraftverk som medfører betydelige inngrep i urørt natur. I områder man ofte går tur, har motstanden økt fra 47 prosent til 57 prosent.

Regjeringen legger i disse dager fram ny politikk for vindkraft, mange er spente. Det loves et system som tar større hensyn til natur og lokalsamfunn. Det løftet må regjeringen og stortingspolitikerne holde. Hvis ikke vil protestene vi nå ser over store deler av landet bare øke i volum.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.