– Moss har jo alltid vært høyt på kulturscenen, sier Dagfinn Lyngbø på telefonen til Moss Avis.

Det samme kan ikke helt sies om taket på Parkteatret i noen av de gamle trappeoppgangene. For sist den folkekjære komikeren gjestet kulturhuset i Moss, var det før Parkteatret ble pusset opp.

– Jeg slo hodet før jeg skulle på, så jeg er litt usikker på om jeg sa det riktige på scenen, flirer Lyngbø.

Men nå er han klar for å få mossinger til å le igjen når han fredag 3. mars kommer med standupshowet sitt, «Kjøreregler i forbindelse med koloniseringen av Mars». Også denne gangen foregår moroa på Parkteatret.

– Jeg er spent hvordan det har blitt etter oppussingen, og satser på at jeg ikke slår hodet denne gangen, sier Lyngbø med en latter.

Først til Moss, så til Mars

Til tross for at komikeren begynte å jobbe med forestillingen i 2020, er materialet i forestillingen fortsatt like aktuelt. For som det heter i programomtalen av showet; så skal vi til planeten Mars og det er ikke noe Lyngbø har funnet opp, men noe NASA sier.

Innen 2030 kan det nemlig hende vi har en koloni på Mars, og det byr på en rekke artige betraktninger og dilemmaer.

Rundt dette har Dagfinn Lyngbø laget en ren standup-forestilling, som han nå altså er på turne med. Hittil har turneen med standupshowet, ifølge ham selv, gått bra.

– Vi var jo litt spente etter covid, men nå har folk virkelig begynt å komme seg ut av sofaen og på forestillinger. Og folk, spesielt litt yngre folk er klare for å komme seg ut å le litt igjen, bemerker komikeren.

– Kanskje ikke så dumt å drømme seg vekk til en annen planet

Selv merker han ikke noen stor forskjell i humoren til folk når han reiser rundt, folk ler stort sett av det samme – så lenge det er morsomt.

De tidligere erfaringene hans med mossepublikummet, er bare gode. Det satser han på at det blir denne gangen også, og han gleder seg til å opptre i Moss.

– Det blir forhåpentligvis en time med moro, så hvis man liker å gå ut og kose seg og le litt, bør man komme. Du bør nok ha fantasien med deg og kanskje synes det er litt artig å forestille seg livet på en annen planet, sier Lyngbø.

– Det skjer jo så mye rart på denne planeten vi bor på, så å kunne drømme seg vekk til en annen planet er kanskje ikke så dumt, legger han til.