Alkoholpolitikk: Frps fulle frislipp

Uenige: Ap er ikke på linje med Frps frislipp av alokohol.

Uenige: Ap er ikke på linje med Frps frislipp av alokohol.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEserbrevJeg skrev i Moss Avis 15.10 om FrPs alkoholpolitikk, som blant annet innebærer at 18-åringer kan kjøpe så mye sprit de vil på en bensinstasjon - eller en gård - klokke fire på natta, eller i butikken en søndag formiddag. FrPs stortingsrepresentant Silje Hjemdal avviser ikke dette, i sitt svar til meg (18.10). Likevel påstår hun at «Frp står for en ansvarlig alkoholpolitikk, ikke et fullstendig frislipp av alkohol.»

Jeg må derfor sitere programmet, side 38: «Fremskrittspartiet vil: (…) Avskaffe bestemmelser som begrenser handelsnæringens åpningstider (…) Tillate salg av lovlige varer i hele butikkens åpningstid (…) Likebehandle kiosk og dagligvare ved tildeling av salgsbevilling for alkoholholdige drikkevarer (…) Oppheve monopolet for omsetning av alkholholdige drikkevarer (…) Sette aldersgrensen for kjøp og skjenking av alkoholholdige drikkevarer lik myndighetsalderen (…) Fjerne regulering av åpnings-, salgs- og skjenketider» pluss noen punkter til som gjentar samme budskap. Hjemdal prøver i stedet å dreie fokus mot noe jeg ikke har tatt opp, nemlig gårdssalg av vin og sider. Jeg skrev om FrP-punktet «tillate gårdssalg av alkohol uavhengig av alkoholstyrke» (side 35). Gårdssalg av sprit, med andre ord.

FrP står altså for fullt frislipp av alkohol, noe som er en ærlig sak. Arbeiderpartiet mener næringspolitikk må balanseres med sosialt og familievennlig

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags