Om politisk hukommelse

Av
DEL

DEBATTHøyres Sissel Rundblad og Ellen B. Wickstrand anklager sosialistene for kort hukommelse. Utsagnet kommer i forbindelse med at det er funnet avvik i kafeen ved Skoggata bo- og servicesenter i tilsyn 27. februar i år. 27 dager etter at Moss kommune overtok driften etter Norlandia. Det var siste rest av arven etter de borgerlige!

Hvordan var det nå med kort hukommelse?

For ikke lenge siden ble det gjennom mediene stilt mange spørsmål fra pårørende knyttet til Skoggata og matservering. Som utvalgsleder i helse- og sosialutvalget satt jeg og Ap spørsmålet på dagsorden i utvalget. Spørsmålene ble videreformidlet til Norlandia via Rådmannen. Det kom som det siste i en rekke av spørsmål knyttet til den private driftingen av helse og omsorgstjenester som Ap har stilt.

  • Vi kan også nevne arbeidsforholdene i Orange helse. Vi stilte spørsmål – Høyre ønsket ikke svar. Nå har selskapet byttet navn, da de etter hvert ble forbundet med flere avvik.
  • Vi kan nevne demensteamet, hvor ansatte forlot Orkerød da det ble konkurranseutsatt – mange stilte spørsmål, høyre ønsket ikke svar.
  • Vi kan nevne avvik på Norlandia Skoggata det tok ett år å få kjennskap til.
  • Vi kan nevne spørsmål om det er slik at tjenester gitt fra de private ble mer omfattende enn nødvendig – fordi de private kunne tjene ekstra penger? Her vil nok også Høyre ha svar, men ikke svar som ikke stemmer med deres oppfatning.

Så ja, det er mulig den politiske hukommelse er kort. Men det er nok ikke i dagens flertall og jeg tror heller ikke kommunens innbyggere glemmer spørsmålene som ikke ble besvart de siste årene Høyre styrte. Høyre må gjerne fortsette å snakke ned kommunens tjenester, Arbeiderpartiet vil bidra til å gjøre tjenestene bedre!

Skoggaten: – Høyre må gjerne fortsette å snakke ned kommu-nens tjenester, Arbeiderpartiet vil bidra til å gjøre tjenestene bedre, skriver Irene Hetman Landgren.

Skoggaten: – Høyre må gjerne fortsette å snakke ned kommu-nens tjenester, Arbeiderpartiet vil bidra til å gjøre tjenestene bedre, skriver Irene Hetman Landgren. Foto:

27 dager! Ja, det kom heldigvis raskt fram at bemanningen i Norlandia som hele tiden har drevet med denne bemanningen kanskje er for liten. Og da får vi vite det med en gang. OG vi kan gjøre noe med der! Vi må ikke reforhandle avtaler eller avholde en rekke møter for å få innsyn i avviket. Vi kan og gjør noe med en gang!

Venstresidens løfter var nok ikke så fagre – men vi har innfridd det vi lovte! Kommunalisert Skoggata, gitt de ansatte skikkelige lønns- og pensjonsordninger. Til forskjell fra privat drift kan vi sette inn tiltak med en gang det avdekkes og vi blir kjent med avvik.

For ordens skyld er det dog ikke ordføreren eller vi politikere som drar bort og ordner opp, men en svært god administrasjon som nå ser driften av Skoggata i en helhet med de andre bo- og servicesentrene, også inn i den nye kommunen.

Jeg er stolt av Moss kommune jeg! 

LES OGSÅ:

Svar til Moss’ ordfører: Dårlig utgangspunkt for hva, Tollerud?

Svar til Rundblad og Wickstrand

– Dette er 100 % uakseptabelt 

Avdekket dårlig mathygiene ved Skoggata bo- og servicesenter

Nå skal politikere spise middag på sykehjem i Moss og Rygge 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags