Gå til sidens hovedinnhold

Ja til en treffsikker politikk

Artikkelen er over 4 år gammel

Ddebattinnlegg signert Leif Christensen, leder i Østfold SV

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et avisinnlegg skriver Høyres stortingsrepresentant Tage Pettersen at regjeringen har satset på målrettede tiltak mot barnefattigdom. Han kaller det treffsikker politikk. Det er mulig den er treffsikker, men den treffer i så fall feil blink.

Var det kutt i støtten til arbeidsledige du mente, Tage Pettersen? Regjeringen har blant annet fjernet retten til feriepenger, og økt karantenetiden for dagpenger fra åtte til tolv uker.

Eller var det skatten dere innførte på sluttvederlag? Eller kanskje de 200 millioner kronene dere øker skatten til sjøfolk med?

Det kan jo hende at Pettersen tenkte på reduksjonen i barnetillegget for uføre, som gir 2030 uføre forsørge lavere inntekt (tall fra NAV).

Nei, han tenker nok mest på at regjeringen har fjernet arveavgiften og kuttet i formueskatten, det er jo så mange fattige som arver store formuer og selv har penger på bok…

Det er selvfølgelig mulig at Tage Pettersen tror på det han skriver, det gjør ikke jeg. Regjeringen har gjort fint lite for å motvirke fattigdom, det viser det faktumet at fattigdom og forskjeller øker.

SVs forslag om gradvis økning av barnetrygden virker, SVs forslag om å vri skattesystemet slik at de med lavest inntekt får skattelette og de med høyest inntekt og formue må betale mer, virker.

Kampen mot fattigdom krever prioriteringer, regjeringen prioriterer de som har mest fra før, SV prioriterer de som har minst. Vanskeligere er det ikke.

Kommentarer til denne saken