– Ta kampen for de fattige barna

Utenfor: Mange barn faller utenfor fordi de lever i økonomisk utrygghet. SV vil øke barnetrygden i håp om å redusere forskjellen mellom barn. foto: scanpix

Utenfor: Mange barn faller utenfor fordi de lever i økonomisk utrygghet. SV vil øke barnetrygden i håp om å redusere forskjellen mellom barn. foto: scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Debattinnlegg signert Freddy Øvstegård, Camilla Sørensen og Leif Chritensen, Østfold SV.

DEL

Debatt7.650 barn i Østfold lever i familier med varig lav inntekt. Tallet er økende. Regjeringa er handlingslamma og gjør ingenting for å løfte barn ut av fattigdom.

Det er over 7.500 barn som ikke får de samme mulighetene som vennene sine, som har foreldre som bekymrer seg for om husleia kan betales, og om de har råd til ungenes fotballtrening og bursdagsgaver.

Det viktigste for økonomisk trygghet er å ha en jobb. På vei dit trengs trygg inntekt. Fattigdom må bekjempes, ikke bare med å få flere i arbeid, men også med tiltak som hjelper i akutte situasjoner.

SV vil ha endringer som omfordeler penger og gir trygghet for dem som ikke kan jobbe. Fellesskapet har ansvar for å hjelpe folk til å stå oppreist gjennom en krise, og til å hjelpe til med å komme i arbeid eller få trygg inntekt.

SV vil styrke barnetrygden. Barnetrygd er en effektiv måte å redusere fattigdom på. Alle barnefamilier får mer å rutte med, samtidig som fordelinga sikres ved at de med høy inntekt betaler mest skatt. Barnetrygden har stått stille siden 1996, det er på tide å øke den.

Vi krever en kraftig, årlig økning av den universelle barnetrygden i den kommende fireårsperioden. Samtidig foreslår SV en ekstra målretting mot fattige familier.

Samtidig er det sånn at barnetrygd aleine ikke er nok. Regjeringa har kutta i overføringer til uføretrygdede, det vil vi reversere. At folk som ikke er friske nok til å jobbe, og ungene deres, blir straffa med mer fattigdom kan vi ikke akseptere.

SV vil også styrke bostøtta, som regjeringa har bygd ned ved å gi færre tilgang til støtte. De som ikke har råd til et skikkelig sted å bo, må få nødvendig hjelp.

Nesten 100.000 barn i Norge vokser opp i familier med varig lav inntekt, 7.650 i Østfold. Det er på tide å gjøre noe med det – SV vil øke barnetrygden, reversere kutta til uføre og styrke bostøtta.

Dette finansierer vi ved å øke skattene for dem som har mest, samtidig som vi senker skatt på vanlig folks arbeidsinntekter.

SV går til valg på mer rettferdig fordeling. Det holder ikke med fine taler om små forskjeller og rettferdighet, det hjelper ingen. Vårt prosjekt er bedre økonomi for de som har minst.

Vi starter med å øke barnetrygden!

LES OGSÅ: Barnefattigdom og barnetrygd

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags