– En stor seier for barnehagene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT KrF har kjempet for å få på plass en bemanningsnorm i barnehagene. Nå er finansieringen også klar.

Det var en stor seier da KrF fikk vedtatt en bemanningsnorm i barnehagene. Dette var viktig for oss fordi vi må sikre høyere kvalitet og tilstrekkelig voksen tilstedeværelse for barna våre. Nå er endelig fordelingen av de øremerkede midlene til innføring av bemanningsnormen i barnehagene klar. 454 små barnehager får til sammen 263 millioner kroner til å øke bemanningen. Dette er dobbelt så mange barnehager som i 2018!

Mange små private enkeltstående barnehagene varslet at de sto i fare for å måtte legge ned om det ikke fulgte penger med når normen innføres. Det måtte vi unngå. KrF ønsker et mangfold i barnehagesektor. Det er ikke minst viktig for de minste barna.

Vi som politikere har et ansvar for å sikre at alle barn har gode barnehager. KrF har derfor lenge jobbet for å få på plass en bemanningsnorm i barnehagene, og vi er glade for at finansiering også er klar nå.

Flere voksne i barnehagen vil sørge for økt kvalitet og sikre at barna får flere voksne som kan se dem, trøste, gi omsorg og legge til rette for en bedre barnehagehverdag.

Bemanningsnormen sikrer mer likhet i tilbudet rundt om i landet. Flere barn får muligheten til å gå i en barnehage med flere voksne, i tråd med det nye nasjonale kravet. Dette er bra for barna, og det er bra for barnehagene!

KrFs gjennomslag gjør at 454 barnehager er omfattet av overgangsordningen i 2019. Vi er spesielt glad for at små, private enkeltstående barnehager som har påtatt seg driftskostnader som de ikke har fått driftstilskudd til, nå er omfattet av denne ordningen.

Det er svært hyggelige at administrerende direktør Anne Lindboe i PBL er full av lovord om den jobben KrF har gjort for å redusere de negative konsekvensene av at det ble lagt fram en bemanningsnorm fra regjeringen som ikke var finansiert på kommune- og barnehagenivå. Lindboe og PBL er spesielt glad for at vi anerkjenner utfordringene for de mange små barnehagene. I statsbudsjettet for 2019 fikk KrF økt potten fra 103 til 263 millioner kroner! For KrF er det avgjørende viktig at vi fortsatt skal ha et mangfold i barnehagesektoren, også når vi nå har fått en bemanningsnorm.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken