Åpen barnehage på Skarmyra, et populært tilbud til småbarns og foreldrene. La dem beholde det!

Åpen barnehage i Moss Skarmyra allaktivitetshus

Åpen barnehage i Moss Skarmyra allaktivitetshus Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREV Takket være et utspill fra Remi Sølvberg, Rødt, er jeg blitt gjort oppmerksom på Moss kommunes planer om å flytte åpen barnehage fra Skarmyra til Bassenget barnehage på Jeløy. Jeg har så valgt å undersøke dette litt nærmere, og har blant annet fått tilgang til en e-post om saken fra en kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune.

I e-posten peker kommunen på at det for nye Moss kommune er viktig med samlokalisering av voksenopplæring og flyktningtjenesten, og at det er sentrumsnært. Og «da ble det ikke plass til åpen barnehage på Skarmyra».

BAKGRUNN: Mange er i harnisk over barnehageflytting

Jeg har forstått det slik at både Moss kommune og Rygge kommune allerede benytter tjenester fra Moss Voks i regi av Moss kommune. Dersom disse virksomhetene ikke allerede er samlokalisert, så må ikke en slik prosess, som følge av kommunesammenslåingen, gå utover barnehagen, som allerede holder til på Skarmyra. Det må jo finnes andre ledige lokaler som er sentrumsnære.

Jeg finner det urimelig at hensynet til barna nedprioriteres til fordel for voksne, slik det er gjort i denne saken.

Det er nemlig slik at sentrums-nærhet er viktig også for alle småbarnsforeldre og barna deres, som bor i områdene rundt Skarmyra. Brukere som bor i sentrum, Skarmyra, Malakoff, Fjordveien, Kleberg og Melløs har i dag nærhet til, og grei adkomst til, Skarmyra. Dersom barnehagen flyttes til Bassenget på Jeløy, der busstilbudet er begrenset, vil det medføre en ekstrabelastning for disse småbarnsforeldrene. Det vil også medføre økt trafikk over Kanalbroen, der trafikkbelastningen er stor nok som den er. Ikke er det spesielt miljøvennlig heller.

LES OGSÅ REMIS SØLVBERGS INNLEGG: Bevar «Åpen Barnehage»

Jeg har tre voksne barn, og har således god kjennskap til tilværelsen som småbarnsforelder med de daglige utfordringene det innebærer. Jeg har forstått at den åpne barnehagen på Skarmyra er et velfungerende og populært tilbud til småbarnsforeldrene og deres barn i området. La dem beholde det!

I følge samme e-post er vedtaket om flytting fattet administrativt, og kommunen innrømmer at «dessverre har det glippet på dette konkrete område - åpen barnehage» og «erkjenner at prosessen rundt beslutningen om åpen barnehage ikke har vært god nok».

Jeg ber derfor om at Moss kommune tar sin egen vurdering til etterretning og omgjør vedtaket om flytting, slik at åpen barnehage kan forbli på Skarmyra.

Test deg selv: Hvilket parti er du mest enig med i Nye Moss?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags