Feil igjen fra Rødt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT Dette er andre gang jeg skriver leserinnlegg i Moss Avis for å dementere feilaktige påstander fra partiet Rødt om Norlandia.
Vanessa Riviere i Rødt Moss skrev 30.august at Norlandias hovedeiere tok ut 102 millioner i 2015 og 2016. Dette er feil, noe vi har påpekt ved flere anledninger. Dette var konserninterne transaksjoner – altså intern flytting av midler. Dette er helt legitime disponeringer som alle større virksomheter foretar, også kommuner, og det er unødvendig å mistenkeliggjøre dette.

LES OGSÅ: Kommersielle barnehager: Hvor kommer profitten fra?

Vanessa Riviere skrev også som at våre ansatte har to prosent pensjonssparing. Dette er helt feil. Og dette skrev hun på tross av at jeg i mitt forrige innlegg fortalte at ansatte enten har en offentlig ytelsespensjon lik som den ansatte i kommunale barnehager, eller de har en innskuddsordning på syv prosent fra første krone (fra 0 G, og ikke fra 1 G, som er lovens minstekrav), pluss AFP i privat sektor. Analyser viser at for unge ansatte er vår innskuddsordning bedre enn en ytelsesbasert pensjon. Innskuddsordningen vår er billigere for samfunnet, men ikke dårligere for den ansatte.

Det er kanskje ikke så overraskende at partiet Rødt, som fortsatt drømmer om en kommunistisk revolusjon, er opptatt av å forhindre private barnehager. De vil avvikle dagens system i Norge, landet som kanskje er verdens mest velfungerende liberale demokrati, og skape et kommunistisk samfunn.

Med det som utgangspunkt er det vanskelig å bli enig om private barnehager med Rødt, men vi håper likevel at debatten rundt private barnehager kan være mer faktabasert, og at det ikke spres usannheter.

Rødt mener det viktigste er å forhindre private barnehager og overskudd. Det vi mener burde bety mest er kvalitet i tjenesten. Og vi ser at foreldre er mer og mer fornøyde med barnehagetilbudet - og mest fornøyd i private barnehager, at ansatte i kommunale og private barnehager har likeverdige lønns- og pensjonsvilkår, og det er dokumentert at samfunnet sparer milliardbeløp på private barnehager hvert år. «Prisen» man må betale for dette er at både ideelle og private må kunne drive med et lite overskudd, som for det aller meste reinvesteres i sektoren.

Uansett er de største vinnerne etter barnehageforliket barna, foreldrene og skattebetalerne. Etter at private ble ønsket velkommen inn fikk vi nok barnehageplasser, økt kvalitet og lavere kostnader enn hvis staten skulle gjort alt selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags