Forundringspakka til Bane Nor

Rød felt viser omradet som inngår i oppsjonsavtale mellom Moss havn og Sjøsiden as

Rød felt viser omradet som inngår i oppsjonsavtale mellom Moss havn og Sjøsiden as

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevI følge Moss Avis har Bane Nor opprettet et nytt selskap med navn Moss Tomteselskap as som har kjøpt Strandgata 10b. Kristin Paus i Bane Nor Eiendom as presiserer :"at denne eiendommen var lagt ut til salg på helt vanlig måte. Vi så den var lagt ut på Finn og vant budrunden.” hun legger til:”For oss var dette kjøpet strategisk med tanke på den senere utbyggingen i dette området. Dette vil gi oss mer fleksibilitet i våre planer i neste omgang.”

Det går ikke fram av artikkelen hvilke eiendom dette gjelder eller hva den ble solgt for. Salget er tatt ut av Finn.no og Kommunens karttjeneste oppgir bare Strandgata 10 og 10a. Det betyr at eiendommens størrelse og beliggenhet er foreløpig ukjent. Vedlagte kart viser at Strandgata 10 og 10a inngår i havneområdet GNR 2/2049 som Sjøsiden as har fått eksklusiv rett til å kjøpe en del av for minimum kr. 180 millioner. Dette går fram av pkt 2 og 4.1 i opsjonsavtalen mellom Moss havn og Sjøsiden as som ble underskrevet i 2015. I følge avtalen er tomtearealet beregnet til 33 mål, men det virker som om kartet med nøyaktig utforming av arealet er unntatt offentligheten.

Vi gratulerer Moss avis med vellykket gravearbeid i denne betente saken! Samtidig utfordres avisa til å opplyse salgsprisen, eiendommens størrelse og beskaffenhet og om den hørte med i opsjonsavtalen med Sjøsiden as. 

Uansett er det interessant å høre hvorfor Moss Havn har valgt å selge eiendommen på et så ugunstig tidspunkt. Hvis eiendommen er en del av opsjonsavtalen mellom Sjøsiden as og Moss havn, hvorfor velger kommunen, som har interesse både som eier av Moss Havn og eier av 50% av Sjøsiden as, å ikke benytte en, for Moss havn, tilsynelatende gunstig salgsopsjon som avtalt?  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags