– Jeg oppfatter at «Bedre Byutvikling Moss» er i mot alt og alle gode samfunnsutviklinger her i byen vår

Per Gunnar Brandstorp (H)

Per Gunnar Brandstorp (H) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDet kan tidvis virke som om vi er midt i en lokal geriljakrig. Jeg oppfatter at BBM er i mot alt og alle gode samfunnsutviklinger her i byen vår. De bruker finurlige og godt utspekulerte metoder for å klare å sverte, spre usikkerhet, detonere, latterliggjøre og til tider umyndiggjøre vedtak og prosessene bak. Dette i en lemfeldig form for ærbødighet og ærlighet overfor sannheten.

Geriljakrig

Ingrediensene for å nettopp kalle noe en geriljakrig synest absolutt å være tilstede. Det som kjennetegner en real geriljakrig, er små styrker som tar overraskende eller uventede anslag. Mens en regulær avdeling kjemper med mer eller mindre fastsatte metoder, kan og må en geriljakrig utkjempes med det en har for hånden eller som kan nåes tak i underveis.

BBM hevder til stadighet at de har langt over 7000 medlemmer som støtter og står bak deres sak og stemme. Dette tallet har de hentet fra sin Facebook-side. Det overraskende og kontroversielle her, er at foreningens geriljakrigere legger til medlemmer uten at disse engang er forespurt, har akseptert eller faktisk er klar over at de nå er medlemmer.

I et utklipp fra foreningens nevnte side, skriver en av de mer aktive medlemmene:

1. «Invitere blant dine Facebook venner nå. Som nevnt før kan man melde inn folk uten å spørre, da må folk aktivt melde seg ut igjen hvis uenig / uinteressert.»

2. «Alle med Facebook konto og med tilhørighet til Moss bør ha fått en invitasjon! Egentlig alle som bor lenger ut langs Østfoldbanen også.... Eller egentlig alle som betaler skatt dette landet.»

Personlig er jeg blitt lagt til 5 ganger, til tross for at jeg forgjeves gjentatte ganger har forsøkt å melde meg ut igjen.

Ved siste henvendelse til foreningen om dette, ble jeg møtt med følgende kritikk: «Brandstorp, her på gruppesiden, har jeg lagt ut FB-grupperegler. Kunne vært fint om du kunne sette deg inn i reglene, så slipper man å ha slike diskusjoner på grunn av uvitenhet.»

Skal man pålegge noen, som ufrivillig blir meldt inn i en gruppe, å sette seg inn i reglene til gruppa? Ærlig talt!!

Bsterke følelser: Bedre Byutvikling Moss , BBM, beskyldes for bruk av alle midler i kampen om en fremtidig jernbane, ny havn og ny trafikkløsninger.

Bsterke følelser: Bedre Byutvikling Moss , BBM, beskyldes for bruk av alle midler i kampen om en fremtidig jernbane, ny havn og ny trafikkløsninger.

Jeg tar det som et kompliment at de ønsker meg i sin gruppe, men misliker måten de gjør det på. BBM’s lukkede Facebook side for betalende medlemmer har pr dd 49 medlemmer. Dette er tallene de kan flagge som medlemmer for sin forening. De hevder selv å ha ca 400 betalende medlemmer totalt - medlemmer fra hele landet.

BBM er et viktig tilskudd i samfunnsdebatten og jeg ønsker de absolutt velkommen. Det er flott at man engasjerer seg og at de mener noe om de aktuelle sakene hvis man opptrer redelig.

Et siste og avsluttende klipp skrevet av en av de øverste i BBM-hierarkiet som setter et punktum for denne gang:

«I dagens samfunn handler mye om retten til sannheten, og sant blir ofte det som gjentas ofte nok. Så fortsett informasjonskrigen!»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags