Riksvei 19 helt i det blå?

RV19 i Moss

RV19 i Moss Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

ByutviklingDet er på høy tid med litt konkret oppdatert informasjon fra Mosseordfører Tage Pettersen om hvor faktisk RV 19 står.

Vi må kunne kreve faktainformasjon nå, og før jernbanetraseen påbegynnes og før det raseres hus i Moss.  1) Er det korrekt at fergeleiet ikke skal flyttes men skal utvides det det er i dag. Ifølge kilder som skal være oppdaterte, blir fergen der den er minst frem til 2040. 2) Det er kilder i Statens Veivesen som sier en RV19 fra Blinken til Tykkemyr er helt i det blå. Hva sier ordføreren til det, ettersom det er blitt opplyst fra ham at veien skal gå i tunell fra et sted nær Blinken til Tykkemyr?

Kilder i SVV sier veien må gå i kulvert og at det blir store inngrep forbi Thorneløkka og Rådhuset. Det er ikke nok å si " at vi har ingeniører til dette". Vi vet at det blir NTP penger til planlegging, men er det ikke opplagt at man må få klarhet i om det er realistisk av både praktiske og økonomiske forhold  å få til RV 19 før man stenger krysningsmuligheten for RV19 med den vedtatte jernbanekulverten.

Det er på høy tid med fakta om hvor vi står i disse spørsmål.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags