Er samferdselsministeren og Stortinget blitt ført bak lyset?

Kommer toget?: – Er samferdselsministeren og Stortingetet faktisk klar over at den vedtatte traséen ikke er ihht målsetting og krav for Intercity, spør John Bilek. foto: geir hansen

Kommer toget?: – Er samferdselsministeren og Stortingetet faktisk klar over at den vedtatte traséen ikke er ihht målsetting og krav for Intercity, spør John Bilek. foto: geir hansen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEr trasévalget gjennom Moss virkelig et premiss for å realisere potensialet for tilbudsforbedringer på Østfoldbanen sør for Ski, slik Stortinget har blitt fortalt?

Har Bane Nor via Samferdselsdepartementet og transportkomiteen faktisk ført Stortinget bak lyset når Stortinget vedtok den endelige bevilgningen i desember 2017? Sitat:

«Videre viser komiteen til at prosjektet går gjennom sentrum av Moss, og at utbyggingen er en vesentlig forutsetning for å øke tilbudet på Østfoldbanen sør for Ski. Følgelig er utbyggingen et premiss for å realisere potensialet for tilbudsforbedringer som det pågående Follobaneprosjektet gir.»

Hvordan kan noen påstå at en omvei på én km og med ett minutts lengre kjøretid ut på fjordbyens flotte sjøside som medfører en rekke ulemper for byen og innbyggerne – og som slettes ikke er i henhold til målsetting og krav for bygging av Intercity – virkelig er et premiss for forbedringer?

Hvorfor har Stortinget bli fortalt at traséen er et premiss for tilbudsforbedringer når dette potensialet er dokumentert i et annet alternativ og det alternativet ikke utredes og kvalitetssikres, slik loven krever?

Er samferdselsministeren og Stortingetet faktisk klar over at den vedtatte traséen ikke er ihht målsetting og krav for Intercity?

Er samferdselsministeren og Stortinget klar over at både Bane Nor og bystyret i Moss sannsynligvis har brutt en rekke tydelige lover og retningslinjer? Noen ansvarlige mossepolitikere må kreve at disse påstandene sjekkes ut gjennom de rette instanser og med etterprøvbare begrunnelser.

Den nye samferdselsministeren må nå si akkurat det samme i Moss som det han sa her om dagen om den kvikkleireutsatte vedtatte traséen i Østfold:

1. Det må utredes nye traséer

2. Det må spares penger

3. Det må handles raskt

Dette handler om demokratiet i praksis, om å ta hensyn til innbyggerne og om at lover og regler også må gjelde for politikere og Bane Nor. Nå må samferdselsministeren vise ansvarlighet også i Moss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags