Bekmørkt på Bellevue

Av
DEL

LeserbrevDen 9. oktober møttes Kvik Halden FK og Sprint/Jeløys juniorlag til seriekamp på Bellevue stadion. Kampstart var satt til kl. 20.15.

I forkant av kampen var det to kamper for gutter 13/14 år som begynte kl. 18.30.
Det var fullt mulig å starte juniorkampen kl. 20.00.
En fotballkamp for juniorlag varer i 2x45 min, og med pause så vil en kamp som starter kl. 20.15 være ferdig kl. 22.00. Forutsatt at pausen varer i 15 minutter, og det ikke blir tillagt tid i noen av omgangene.

Nå har det seg slik at Moss kommune visstnok har bestemt at flomlyset slås av kl. 22.00 presis.
Kampen stod og veide på 2-2 helt til Sprint scoret i det 88. minutt. Kort tid etter fikk Kvik Halden et frispark rett på utsiden av 16 meteren. Ballen ble lagt til rette, men etter 89 minutter og 10 sekunder ble det mørkt. Flomlyset ble slått av. Dommeren blåste av kampen, altså før frisparket ble tatt og før det hadde gått 90 minutter, i en kamp der det burde vært lagt til 5 minutter. Det burde mao være ca 6 minutter igjen å spille.

Sprint sine publikummere sekunderte spillerne i forhold til klokka 22 med tilrop om at det er 45 sekunder igjen. Noe jeg som publikummer fant merkelig, da jeg var uvitende om flomlysvedtaket. Når det ble bekmørkt på Bellevue brøt jubelen løs, blant publikum og blant spillerne.

I Sprint-garderoben etter kampen var det vill jubel, det kunne vel høres til Bastøkaia. Det fremstod som lite sportslig å feire så hemningsløst etter å vunnet en kamp på denne måten, men dem om det.
Sprint/Jeløy ledet kampen også ved pause. Spillerne kom ikke ut fra garderoben før dommeren hadde kalt dem inn med fløytesignal to ganger, cirka fire minutter etter at motstanderen stod oppstilt og klar til å begynne. Man kan oppfatte det som om Moss kommunes vedtak om at flomlyset skal slås av kl. 22 ble brukt taktisk av Sprint/Jeløy, men det kan jo også hende at det var flere som hadde mageproblemer eller ikke fant skoa sine. La oss håpe det var noe av det siste, for breddefotballens ry.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags