Om buss og høyere billettpriser

Bildetekst

Bildetekst

Av
DEL

DEBATTBillettprisen på bussen gikk i Moss opp fra 1 februar, det kjente jeg gjorde meg både litt oppgitt og forbanna. Senere da jeg ringte Østfold kollektiv trafikk fant jeg ut at prisen ikke hadde økt, vi skulle bare betale 10 kr mer.

Politikere snakker pent og flott om hvor viktig det er at vi begynner å sykle og gå. Det er viktig å ta kollektiv transport istede for personbils trafikk osv osv det vanlige preiket rett og slett. Men hva skjer? Joda vi går nok en gang baklengs inn igjen i fortiden. Absolutt alle skjønner at pris har mye å si for forbrukeren - ingen er i tvil om det...

Men nå har altså ikke prisen økt !? Vi skulle bare betale 10 mer. Hvordan henger dette sammen. Jo, for noen år siden kom det en app på telefonen vår hvor vi kunne kjøpe billett. Og for at vi skulle ta den i bruk lagde man en kampanje hvor kjøp av billett gjennom applikasjon gav 10 kr rabatt. Det er nå slutt på kampanjen og vi har igjen regulert pris, altså ingen økning av billett, rent bortsett fra at den da ble dyrere for oss som tar bussen,......

Ikke nok med at prisen går opp men man har også langt inn begrensninger på hvor små summer man kan legge på periodebillett. En ny minste sum er nå 400kr. Det er mye penger for de som ikke har dem og bare kjører buss av og til. Jeg syntes dette er diskriminerende for folk i en økonomisk utfordrende hverdag.

Da jeg spurte vårt kollektiv selskap om dette var dette heller ikke noe problem da det gikk ann å legge inn mindre summer via nett.

Vi skal nå altså ta til takke med et dårlig busstilbud hvor vi leser i lokalavisa om elever som må vente opp til 2 timer på buss hjem, vi skal nå betale mer for dette dårlige tilbudet - dette holder ikke mål.

Når vi nå godtar dette, samtidig som vi hører politikere snakke og snakke, skaper dette politikerforakt og en klima håpløshet hvor vi ikke gidder å prøve mer.

Det må nevnes at denne avgjørelsen lå til budsjett behandlinga i fylkestinget og var enstemmig, det hadde ikke skjedd om Rødt hadde vært inkludert .

Kollektiv tilbudet i byen spiller seg selv ut på sidelinjen, det blir en ond spiral hvor kundegrunnlaget forsvinner.

Vi i Rødt vil utrede mulighetene for et kommunalt busselskap, fordi vi vi ta tilbake kontrollen på vårt eget busstilbud.

Men det er nok ikke den veien høna sparker. Det ryktes om at billett prisene i nye Viken blir enda høyere. Som Trump ville sagt - let`s see what happens...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags