Buss i lokal valgkamp

Tematikk: Buss- og lokaltrafikk

Tematikk: Buss- og lokaltrafikk Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er innspurt i valgkampen. Jeg er glad for at lokalpolitikerne snakker mer om kollektivtransport enn på lenge. Det er utvilsomt et resultat av at velgerne deres har sagt fra, tydelig og høyt det siste året. Jeg håper likevel at ingen lar seg forlede til å tro at nå er «bussproblemet» løst! Selv om markedsføringstrikset med gratis buss i tre måneder gledelig nok har gitt over 80 prosent flere passasjerer, må ingen glemme at mossepolitikernes nullvekstmål for trafikken krever en økning fra 880 000 bussreiser i året til nær 2,7 millioner bussreiser per år. 200 prosent økning er altså nødvendig. Og Krapfoss og andre deler av Nye Moss er langt unna et busstilbud.

Jeg har derfor tre konkrete spørsmål til partier og lokalpolitikere som er på valg i Moss (Nye Moss):
• Hva kan du/ditt parti i Moss gjøre i kommende fire års periode for å få til et slikt løft i bruk av buss?
• Hva mener du/ditt parti bør være minstestandard for bussruter og avganger i Moss, og for kvalitet på informasjon (f eks app, skilt på holdeplasser osv)?
• Vil du/ditt parti ta initiativ slik at Moss´ politikere tar lederrollen i et samarbeid om bussløft med fylkeskommunen, lokalt næringsliv, BaneNor, Statens vegvesen og byens innbyggere?

Med tanke på valget 9. september; imøteser et raskt og konkret svar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags