Korrigering av faktafeil

Therese Evensen, kommunikasjonsleder Moss kommune Nina Kjønigsen, kommunikasjonsansvarlig for prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad Bane NOR

Therese Evensen, kommunikasjonsleder Moss kommune Nina Kjønigsen, kommunikasjonsansvarlig for prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad Bane NOR

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevArild Johnsen hevder i Moss Avis følgende: «I jernbaneplanene inngår også at Fjordveien blir stengt og trafikken her må bli fordelt på det øvrige veinettet med hovedtyngden på Klostergata»

Dette er ikke riktig. Fjordveien skal være åpen i hele anleggsperioden, men i kortere perioder kan et av kjørefeltene bli stengt i inntil ti minutter av gangen.

Eventuell stengning vil skje som et sikringstiltak i forbindelse med riving av hus langs nedre del av Fjordveien.

Det kan bli aktuelt å legge om Fjordveitraseen mellom Boyebakken og Kransen. Høienhaldgata vil derimot bli stengt i lengre perioder, og av den grunn vil de bussrutene som i dag går gjennom Høienhaldsgate legges om til å gå i Fjordveien. Denne endringen vil tre i kraft vinteren, 2019.

For å få til dette vil Bane NOR etablere et nytt og utvidet høyresvingefelt for buss fra Nyquistgata sørover i Fjordveien. Det er også et krav om at Riksvei 19 skal holdes åpen i hele byggeperioden.

Arild Johnsen skriver også at «når presenninger og stillaser fjernes fra Dronningensgate 1 dukker det opp en kjempeboligblokk i sentrum med hovedvekt på leiligheter av forskjellige størrelser og med en helt ny fasade».

Dette stemmer ikke. Gårdeier Fredriksborg AS har nettopp inngått en stor kontrakt om lokaler til NAV Øst-Viken med 150 kontorarbeidsplasser i dette bygget. Arbeidstilsynet disponerer allerede 50 kontorarbeidsplasser på samme sted.

Oppussingen av Dronningens gate 1 er en etterlengtet oppgradering av gågata og tilfører sentrum verdifulle kontorarbeidsplasser.

I tillegg vil det åpnes nye forretnings- og serveringslokaler på bakkeplan i Dronningensgate. Dette styrker bylivet i gågata og Moss sentrum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags