– At dere tør...

Skisse som viser hvordan Moss havn med ny jernbane eventuelt kan fortone seg i fremtiden.

Skisse som viser hvordan Moss havn med ny jernbane eventuelt kan fortone seg i fremtiden.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDet er mange gode og mindre gode argumenter både for – og ikke minst imot de demokratisk vedtatte planene for hvordan jernbane og havn i Moss skal bli i framtiden.

Personlig synes jeg den demokratisk valgte løsningen er helt imponerende dårlig. Er det i det hele tatt mulig at de vi har valgt til å ta vare på oss her i byen gjennom de siste to tiår, fremdeles mener at 2B er en god løsning. Hva er i så fall motivet? Når noen kremter og forsiktig foreslår at det kanskje kan ligge noen økonomiske insitamenter bak, blir det av sentrale deltagere i den kommende eiendomsspekulative komite bryskt avfeid med ett ord: Konspirasjonsteori!! Og det understrekes med at dette er en demokratisk valgt løsning, så det så!

Jeg kunne skrevet vegg opp og vegg ned om argumenter og mulige motiv i denne saken, men til ingen nytte. Men ett motiv skal jeg belyse, nemlig mitt motiv for å delta i protestmarsj i sentrum og å skrive dette innlegget.

I 40 år har jeg hatt adresse i Bjørn Kristensensvei øverst på Malakoff-toppen, der jeg opplevde at når «Danskebåtene» kom og gikk, begynte vinduene å vibrere. En av båtene hadde en skjevhet i propellen som medførte at små gjenstander i hyllene fysisk beveget seg. Hele denne toppen er en gedigen leirklump med innslag av kvikkleire, som allerede ved en anledning har ført til at deler av kaianlegget har brutt sammen, og sendt containere på svømmetur i Værla. I nyere by-historie kan også nevnes utglidning av store masser grunnet kvikkleire ved byggearbeidene på Refsnes Gods. I nyere Bane-Nor – historie kan nevnes utglidning av masser grunnet kvikkleire ved arbeider på Follobanen der Bane-Nor kommenterte at «Det er sånn som skjer…»

Kvikkleire er ikke demokratisk, og vil ikke bruke flere tiår på å aksjonere. Det kan også forekomme om natten, når flere hundre mennesker i aksen fra Pizzarelli via Høyenhald og til Malakofftoppen ligger trygt(?) i sine senger og sover at en masseutglidning kan komme. Dette vil høyest sannsynlig medføre tap av menneskeliv. Potensielt mange menneskeliv.

Mitt spørsmål til dere som demokratisk har stemt ja til disse planene er; Har dere i det hele tatt tenkt tanken? I fall verst tenkelig scenaria skulle bli en realitet, hva vil dere i ettertid si til de som blir rammet og ikke minst til dere selv? «Det var jo en demokratisk avgjørelse» vil gi lite trøst, det er i hvert fall sikkert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags