Bygging, byutvikling og trafikk

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev”Först när skitet från fabrikken når direktörens hatt, då får man en miljödebatt” sang en populær svensk visegruppe på 80-tallet; så når jeløybeboer og AP-profil Tomas Colin Archer har brukt 56 minuttet fra Gimlekrysset til E6, først da er det tid for å diskutere byens STORE trafikkutfordring: Riksvei 19 dvs. Trafikken til/fra ferga.

Denne trafikksituasjonen har vært lett å forutse og verre skal det bli, så Rødt har derfor lenge støtta SVs mangeårige krav om å midlertidig stoppe/ begrense all boligbygging på Jeløya, mens AP (og Colin Archer) har vært mot.

Men selv om en midlertidig stopp av boligbygging skulle bli vedtatt, kommer trafikksituasjonen i Moss i (minst) ett ti-år til å bli betydelig verre, og dette skyldes det politiske flertallets svært tåpelig trasevalget for jernbanen: uten å utrede andre alternativer å legge jernbanestasjonen på Værla, og når først dette trasévalget ble vedtatt har de unnlatt å stille som et absolutt krav at jernbanetraseen og Riksvei 19 skal løses SAMTIDIG.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags