Kanskje kommer kongen...

Mandag: – Lytt til syns- punktene, men fredsforhandlinger? Glem det. Et vedtak er et vedtak, er Jørgen Bryhns anbefaling til politikerne.

Mandag: – Lytt til syns- punktene, men fredsforhandlinger? Glem det. Et vedtak er et vedtak, er Jørgen Bryhns anbefaling til politikerne. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Byutviklingsdebatten«Kanskje kommer Kongen, kanskje ridende til hest…». Dette er Knutsen Og Ludvigsens velkjente vise fra 1983 og nå gjør arkitekt Jonathan Parker den til sin på vegne av Aksjonsgruppa Bedre Byutvikling Moss i et stort oppslag i avisen tirsdag i denne uken. Han mener Kongen vil ha en positiv innflytelse på bystyret og inviterer ham derfor hit for å få det til å akseptere gruppens forslag til plassering av jernbanestasjon under Bjerget, og ikke ved havnen, som vedtatt flere ganger de siste 20 årene.

Jeg er overbevist om at Kongen vil akseptere invitasjonen og ser frem til å være tilhører i et bystyremøte i Moss – han vil nok prioritere det fremfor andre kongelige gjøremål!

Jonathan Parker inviterer bystyret til fredsforhandlinger for på den måten å få endret vedtaket om plassering av stasjonen. Meg bekjent må det være minimum to parter for å kunne forhandle, men da det kun er én part, blir jo forhandlinger ganske umulig. Skulle jo bare mangle!

Bystyret har som nevnt, vedtatt plasseringen flere ganger de siste 20 årene og siste gang i september i fjor.

Det er greit å være uenig, det er greit å demonstrere og det er også greit å aksjonere, men når byens øverste myndighet – bystyret – har tatt en avgjørelse på vegne av oss alle, må man respektere det. Selv om man har sovet i timen i 20 år, er ikke det grunn god nok til å kreve vedtaket omgjort. Ei heller starte fredsforhandlinger.

Det vil være både trist og skadelig for bystyret og kommende bystyrer, og ikke minst for byen, å gjøre om vedtaket. Det blir som å kritisere arkitekttegningene etter at bygget er reist.

Og til bystyremedlemmene: har dere tid og anledning, vær høflige og møt frem 7. august ved Konventionsgården og lytt til synspunktene.

Men fredsforhandlinger? Glem det.

Et vedtak er et vedtak.

LES OGSÅ:

Om prestisje og forsoning i Moss

Om å bli hørt...

En god løsning for folk og byen Moss

– På tide å lytte...?

Fredsforhandlinger om hva? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags