Litt mer om konspirasjoner

Verdt å kjempe for: Havneområdet i Moss.

Verdt å kjempe for: Havneområdet i Moss.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg signert Jørn R. Wille (bystyrerepresentant for Høyre)

DEL

LeserbrevI mitt innlegg 26.5 skrev jeg om Rødt og By- og Bygedlistas bruk av konspirasjonsteorier for å så splid og forsøk på å sanke stemmer. Nå som debatten har gått, og flere har svart på innlegget er det gledelig å konstatere at ingen har prøvd å imøtegå mine argumenter. Vi kan vel derfor håpe at «omkampkameratene» slutter å strø om seg med alternative fakta, de har i hvert fall ikke prøvd å belyse eller rettferdiggjøre alle disse milliardene som de antar at vil bli den framtidige verdien av Sjøsiden. De har heller ikke prøvd å sannsynliggjøre at BaneNors beslutninger om å bygge jernbanestasjon er styrt av ROM Eiendom.

Eirik Tveiten svarer både meg og ordføreren under den noe bombastiske overskriften «Jeg forholder meg til fakta». I den artikkelen hevder han blant annet at ROM Eiendom var Jernbaneverkets Eiendomsavdeling. Med det stemmer jo ikke og det er sentralt punkt i hele hans argumentasjonsrekke. ROM Eiendom var eid av NSB da alle disse beslutningene ble tatt. Vi ser altså at BaneNor ikke hadde noen interesser i ROM Eiendom, da beslutningen ble tatt. Hvorfor fortsetter da omkampkameratene å hevde at beslutningen ble slik fordi Bane Nor skulle tjene så mye penger på det? Og igjen spør jeg, hvorfor har Tveiten så stor tiltro til private eiendomsaktører (vi husker jo at Rødt ble sponset i valgkampen 2015 av en eiendomsaktør som vil tjene på å legge jernbanestasjonen lenger nord i byen vår), men ikke tiltro til statlige eiendomsaktører?

Trond Martinsen i By- og Bygdelista, er mer opptatt av å karakterisere meg enn å svare på innlegget mitt. Selvsagt har vi registrert at det er motstand mot utbyggingen av jernbane og havn, men det forsvarer ikke at det legges opp til en uredelig argumentasjon og bruk av alternative fakta. Men når han skriver om meg «Mange vil kanskje ha ham unnskyldt, det er tross alt hans første periode som folkevalgt.», så smiler jeg litt i skjegget, og tenker at når man ikke har noen argumenter så velger en gjerne en arrogant og nedlatende stil – det hverken imponerer eller skremmer meg så veldig.

Erik Grønner prøver å argumentere mot at det er konspirasjonsteorier, men han har misforstått hva jeg legger i det. Det er riktig at det ble lagd en avtale med ROM Eiendom før området var regulert, men det er ikke poenget. Dessuten er den avtalen uproblematisk, hadde ikke området blitt omregulert ville jo selvsagt ikke avtalen gjelde. Konspirasjonsteorien jeg har pekt på, er at det er ikke ROM Eiendom som har bestemt hvor jernbanen skal ligge, slik lettvinte debattanter påstår.

La oss nå legge alle konspirasjonsteorier og alternative fakta bak oss, og heller fokusere på de fantastiske mulighetene vi har til å utvikle Sjøsiden. Heldigvis eier Moss kommune halvparten av Sjøsiden AS, og har dermed en sterkere mulighet til å påvirke utviklingen enn vi har hatt i noen andre byutviklingsprosjekter. Denne høsten starter prosessen med Sjøsiden, jeg håper på at vi får et stort og konstruktivt lokalt engasjement om hvordan vi skal utvikle denne bydelen.

LES OGSÅ:

Om å eie den korrekte historien

Bane NOR svarer på Boyebakken-kritikken

Jeg forholder meg til fakta

– La oss være redelige med fakta

Den store konspirasjonsteorien om jernbaneplanleggingen i Moss

Om konspirasjonsteorier: I rest my case 

Wille og den store konspirasjonsteorien

– Lytt til innbyggerne i jernbanesaken! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags