Morgendagens næringsutvikling bygges ikke på fortidas løsninger!

Prinsipp: – Men, vi sier nei til en byutvikling i dette området som skjer på havnas premisser. Den type virksomhet som havna representerer er ikke forenlig med god byutvikling, skriver Arild Svenson.

Prinsipp: – Men, vi sier nei til en byutvikling i dette området som skjer på havnas premisser. Den type virksomhet som havna representerer er ikke forenlig med god byutvikling, skriver Arild Svenson.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT Høyres leder Jørn Wille slår i sitt innlegg i MA 30. mars fast at NY KURS er et næringsfiendtlig parti. Wille gjør det med dette klart at han ikke ser verdien i en seriøs debatt, men i stedet foretrekker å rakke ned på politiske motstandere ved å slenge ut usannheter og faktafeil. Det er Willes rett til å velge sine metoder og teknikker, men NY KURS akter ikke å være med på den type fordummende debatt som Wille legger opp til.

I NY KURS er vi selvsagt opptatt av å legge forholdene til rette for et godt og bærekraftig næringsliv. For at næringslivet skal være levedyktig må vi se næringslivet i sammenheng med øvrig byutvikling. Vi har tidligere hevdet, og vil gjenta at vekstvilkår for næringslivet innebærer at et sett med forskjellige rammebetingelser må være på plass.

Det å sørge for gode og trygge bomiljøer, god infrastruktur med kvalitet i skoler og barnehager, samt bidra til et godt og rikt kultur- og fritidstilbud, er av betydning for utvikling av et godt næringsliv.

I Moss står vi ved et veiskille. Mye av vår tradisjonelle industri er nedlagt eller flyttet. Dette skaper utfordringer, men også muligheter. Moss har nå mulighet for å omdisponere sentrumsnære industriområder til gode bomiljøer kombinert med kompetansearbeidsplasser. Vi har nå mulighet til å planlegge og utvikle lokalsamfunnet med utgangspunkt i nåtid og de krav som stilles i dag. Utviklingen av Verket og Rosenvinge er gode eksempler på dette.

Det samme bør skje ved havna. NY KURS er ikke mostander av containerhavna på prinsipielt grunnlag. Men, vi sier nei til en byutvikling i dette området som skjer på havnas premisser. Den type virksomhet som havna representerer er ikke forenlig med god byutvikling.

NY KURS ønsker å bedre samarbeidet mellom byens forskjellige aktører. Vi vil derfor se på mulighetene for opprettelse av et nærings- og kulturråd for bedre å kunne utnytte synergiene mellom næringsliv og kultur. Vi ønsker at politisk ledelse skal innta en langt mer aktiv rolle som ambassadør for å tiltrekke nye bedrifter til byen. Vi må sørge for effektivitet og fleksibilitet i den kommunale saksbehandlingen

I vår nye kommune blir landbruket også en viktig del av næringslivet. Fokus på kortreist mat er sterkt og vi må bidra til at dette fortsetter og utvikles.

Moss Kommune har med sin beliggenhet også betydelig potensiale som turist destinasjon. Utvikling av turisme i Moss vil bidra til verdiskapning og arbeidsplasser. Moss Kommune bør derfor bidra til å få opprettet et turistkontor. Turisme er også næring, og Ny Kurs vil bl.a. arbeid for at Larkollen skal få status som turistdestinasjon og ved dette få mulighet for handel på søndager.

En rød tråd i NY KURS' program er samarbeid. Byens aktører må få arenaer for konstruktivt samarbeid og ideutvikling. Moss Kommune skal ikke overta for Næringsforeningen, Gårdeierforeningen og Moss i Sentrum for å nevne noen. Moss kommune bør derimot se sitt ansvar for å legge forholdene til rette for disse aktørene slik at vi i sammen kan arbeide for Moss sitt beste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.