– På tide å lytte...?

Bildet er fra protestaksjonen sist helg.

Bildet er fra protestaksjonen sist helg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg om byutvikling og protestaksjon, signert Petter Dyhre, Jeløy.

DEL

Byutvikling i MossProtestaksjon i Moss. Det var overskriften i Moss Avis mandag 31 juli. Jeg bet meg merke i overskriften og innholdet fordi jeg lørdagen i forveien var på vei fra Jeløy til mitt ukentlige besøk hos en slektning på sykehjem i Moss.

Ved Kanalen ble jeg sittende en halv time i kø fordi noen hadde sett denne lørdag ettermiddagen som «en kjempefin anledning til å prøve ut et opplegg for å demonstrere vår avsky over måten denne politiske prosessen har blitt håndtert» (sitert fra reportasjen i Moss Avis).

Nå vil jeg tro at de fleste i Moss er godt kjent med argumentene rundt jernbaneutbygging da de har vært gitt god spalteplass i Moss Avis. Det er fint. Det er også fint at de som ønsker det kan demonstrere, og si sin mening uansett hva den måtte være. Det åpner vårt demokrati for. Det samme demokratiet som etter grundige prosesser har kommet fram til den langsiktige planen for trafikkavvikling i Moss.

Jeg er også «folket» som demontstrantene hevder å representere. Jeg hører derimot til dem som synes våre folkevalgte har gjort, og gjør en god jobb i denne saken. Jeg har vært med å stemt på dem. Hvis jeg er misfornøyd vil jeg stemme annerledes neste gang.

Jeg kan også skrive i avisen eller demonstrere, men er det nødvendig at «folket» må stanses på veien i sine daglige gjøremål? Tror man «folket» synes det er greit. Jeg synes ikke det hadde holdt å stå med plakatene på siden av veien slik at «folket» så budskapet, og samtidig kunne fortsette med sin reise til det gjøremålet de hadde en lørdag ettermiddag. Et gjøremål som kunne vært viktigere enn mitt.

Min eldre slekning satt som vanlig ved heisen og ventet på meg når jeg omsider kom frem til sykehjemmet. Hun var engstelig for at jeg ikke skulle komme...

Se bildene fra protestaksjonen her

LES OGSÅ:

Om å bli hørt... 

Aksjonsgruppe inviterer bystyret til fredsforhandlinger

Protestmarsj med konsekvenser?

Fredsforhandlinger om hva?

En god løsning for folk og byen Moss

Om prestisje og forsoning i Moss 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags