Protestpartier og grønne sosialister kan ikke løse Moss' problemer

Maria Zähler, politisk kommentator, samfunnsdebattant og FrP'er.

Maria Zähler, politisk kommentator, samfunnsdebattant og FrP'er. Foto:

Av
DEL

BYUTVIKLINGProtestpartiene vokser, også i Moss. Folkelig makt og protester mot dårlig politikk er bra, men aller best er det om man er konsekvent i sin kamp for borgernes beste.

Etter flere år i Oslo-eksil begynner jeg å lengte etter ro og hageidyll. Det frister å komme tilbake. I mellomtiden er det bare å håpe at ikke mossepolitikerne raserer hele byen. Og det kan se mørkt ut.

Moss er en perle. Når jeg sier det til folk jeg møter i Oslo er det mange som ikke forstår hva jeg snakker om. Moss er et sted de suser forbi på vei til kontinentet eller på harrytur. Jeg forstår det. For dem er Moss en gammel industriby som pleide å lukte litt vondt. De har ikke opplevd hvordan Moss kan være. Og det er vi nødt til å gjøre noe med.

For Moss er rett og slett en uslipt diamant. Kort vei til Oslo, kort vei til Sverige. Flotte strender, og naturområder som på Jeløya og ved Vansjø, samt idylliske nabolag, gir et fantastisk grunnlag å bygge et godt og attraktivt lokalmiljø på. Så mye ligger til rette i Moss, så mye er på plass. Få andre steder i Osloregionen kan skilte med en slik beliggenhet og slike naturskjønne områder. Dette potensialet må utnyttes. Det skjer ikke i dag. Tvert imot.

Når det gjelder samferdsel, ser det ut til at man har handlet uten noen overordnet plan der prosjekter på jernbanen, veinettet og i havnen ses i sammenheng med hverandre. Det som muligens er verst er at man nå planlegger å rasere en helt fantastisk beliggenhet ved sjøen med containere og heisekraner. Det er snakk om en havneutvidelse av enorme proposjoner, halvannen fotballbane ut i det vesle Mossesundet. At planene er horrible bør være utenfor diskusjon. Jeg kan ikke se noen gode grunner til at man ikke krever at havnen bygges et annet sted, der det allerede er stor havn, der det ikke raserer et helt lokalmiljø med mange boliger.

Men dette gjør man altså, i stedet for å sette for å sette i gang god byutvikling i området. Moss havn er som skapt for utepils, kafeer og småbutikker. Et perfekt sted for å bringe byen til vannet. En perfekt inngangsport til sommerparadiset Moss, for eksempelvis Oslofolk som vil unnslippe maset inne i byen.

Byutvikling er viktig i et stadig mer urbanisert Norge, og bør derfor stå høyt på agendaen foran det kommende valget, sammen med kampen mot bomringene, og ikke minst en bedre eldreomsorg. Og er man opptatt av dette, så er det FrP man bør stemme på. Der har man hatt visjoner for en bedre byutvikling i lang tid, og man ønsker attpåtil at folket skal få komme til orde, og stemme om bomringer. Ingen har dessuten eldreomsorgen så høyt på agendaen som FrP.

Andre partier er kanskje imot havneutvidelsen, men ønsker å innføre bomringer etter modell fra Oslo, eller vil samarbeide med slike partier. Vi ser hva denne typen politikk gjør med hovedstaden. FrP er og forblir den fremste garantisten mot en slik utvikling i Moss. Man er konsekvent i sitt engasjement for folk flest.

FrP er opptatt av kjerneoppgavene, og vil prioritere å gi din bestemor en verdig alderdom, og barna dine en bedre skole, fremfor å sløse skattepenger på kostbare veggmalerier, eller subsidiering av elsykler bare de mer velstående har råd til å kjøpe, slik Ny Kurs vil.

Moss trenger en klar røst for en helhetlig byutvikling, mot meningsløse havneutvidelser og restriktive bomringer. En klar røst som våger å kreve det beste for sine innbyggere, og som prioriterer det viktigste; din trygghet, velferd og livskvalitet i Moss. En røst som alltid, og ikke bare i noen saker, står med folk flest, mot makteliten i Høyre og Ap. Alt dette er ikke grønne sosialister og protestbevegelser kapable til. Moss trenger altså et sterkt FrP.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags