Bompenge-partiet Høyre

Kø: Er bompenger Høyres løsning, undrer Arild Svenson.

Kø: Er bompenger Høyres løsning, undrer Arild Svenson.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT Jeg setter pris på Gretha Kants interesse for mitt leserbrev i Moss Avis 4.6, og synes det er fint at hun er åpen med at Høyre ønsker at innbyggerne i Moss skal belastes med bompenger slik at SVV kan bygge ny Rv19 igjennom byen vår. Jeg ser ikke bort fra at innbyggerne også setter pris på å vite det med tanke på kommunevalget til høsten. Men der stopper nok min entusiasme for Kants resonnement. Med tanke på at Ap og H er Moss’ to største partier ville en motstand for innføring av bompenger fra et av disse partier, resultere i at bompenger ikke vil bli innført i Moss. Men, i og med at begge partier ikke er imot bompenger, vil det være det vi får – hvis ikke byens innbyggere ønsker noe annet i kommunevalget til høsten, da.

Årets kommunevalg er faktisk et valg med spørsmål om bompenger eller ikke. Jeg håper så vel H som AP har sin holdning til bompengespørsmålet med i sine programmer.

Kant nevner at det ikke er vedtatt noe by-pakke i Moss, og det er for så vidt riktig. Men, det jeg påpeker i mitt leserbrev er at det vil komme en by-pakke, så nær som hvis ikke da AP eller H kan bekrefte at de er imot så vel by-pakke som bompenger. Det som er interessant er om Kant kan bekrefte, at H er imot by-pakke og bompenger, slik at byens innbyggere vet hva de får ved å stemme på Høyre?

Kant har rett i at traseen for Rv19 ikke er klar ennå, men det jeg påpeker er at jeg har aldri hørt fra Kant og H, eller AP for så vidt, at de er imot en Rv19 som vil ligge helt eller delvis åpen i dagen – tilnærmet samme trase som i dag. Men kanskje har H endret syn på det? Det er en slik åpen trase som er mest nærliggende at vi får, hvis ikke alle politiske partier sier ifra at dette vil vi ikke ha!

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til Kants forståelse (fordreining) av at Ny Kurs mener det er best å flytte fergetrafikken ut av sentrum og at vi da kan klare oss med de veiene vi har. Men, slik at det ikke er noen tvil; flytt fergetrafikken ut av sentrum, fortrinnsvis igjennom Kleberget (vårt forslag). Da kan vi i Moss klare oss med de veiene vi har til den trafikken vi selv genererer. Kants problematisering/fordreining er således tilbakevist.

De avsluttende kunnskapsopplæringene Kant serverer velger jeg å ikke kommentere, så nær som med: Innbyggerne i Moss ønsker ikke å være med å betale regninga, for et omfattende fire felts veisystem som vi ikke trenger – Kant får rette sitt skyts mot fergetrafikken. Det spiller heller ingen rolle hvem som eier veien, det er uansett like urettferdig. Når Høyre velger å «dilte etter» SVV istedenfor å ivareta innbyggernes interesser er det et valg Høyre tar.

LES KANTS DEBATTINNLEGG HER:

Raser bompengedebatten, Svenson? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken