– Spennende byutvikling med Moss Ap.

VALG: Personlig ønsker jeg også et bilfritt sentrum etterhvert, skriver Tomas Colin Archer (Ap).  Foto: Helge Warberg-Knoll

VALG: Personlig ønsker jeg også et bilfritt sentrum etterhvert, skriver Tomas Colin Archer (Ap). Foto: Helge Warberg-Knoll

Av
DEL

VALG 2019«Til tross for en gunstig beliggenhet ved Oslofjorden, fremstår Moss i dag som en by med betydelige næringsmessige problemer og dermed som lite attraktivt sted å flytte til.»

Dette sitatet er hentet fra Konsekvensutredning dobbeltspor Sandbukta – Moss – Såstad september 1993. I dag opplever vi massiv tilflytting, et blomstrende næringsliv og mange spennende boligprosjekter. Moss er en av tre byer som var med i kåringen av Norges mest attraktive by og nå er med i konkurransen om å bli årets sentrum. Moss er idag rett og slett ev av Norges mest spennende og innovative byer! Dette er en utvikling som byens politikere har jobbet aktivt for siden dette sitatet fra 1993, og vi har langt på vei lykkes. Mye av det skyldes at vi hele tiden har stått fast på utviklingen av dobbeltspor gjennom byen og investorer og næringsliv har hatt forutsigbare rammer å forholde seg til. Ap jobber for å utvikle Moss til et urbant sentrum med alle sentrumsfunksjoner som hører til. Et forhold som er viktig for å få et levende sentrum er at det faktisk er folk i sentrum. Derfor har vi laget en flott lekepark og skøytebane midt i byen. Vi bygger også flere boliger i sentrum. Et politisk flertall har bestemt at hele kvartal må sees i sammenheng og ikke ett og ett bygg. Arbeiderpartiet mener at vi på den måten får en helhet i sentrumskjernen. Et politisk flertall har også bestemt at første etasje i sentrumsområdet skal bestå av næring og butikker.

Vi skal tenke miljø og klima i all utbygging framover. Ap ønsker å bygge i høyden i tråd med nasjonale føringer og i tråd med god klimapolitikk. Vi ønsker å få til klimanøytrale bygg og anlegg eller aller helst plusbygg og områder som produserer med energi enn de forbruker. Personlig ønsker jeg også et bilfritt sentrum etterhvert. Rundt den nye jernbanestasjonen skal vi også utvikle byen til et spennende område med bolig, næring, gangveier, kafeer og badeplasser.

På HøYda får vi nå samlet begge sider av Varnaveien i den nye kommunen. Der bygges og planlegges det mange nye og innovative områder. Det mangler imidlertid en overordnet plan for området som har vært i to kommuner. Derfor har Arbeiderpartiet i samarbeid med andre partier satt igang arbeidet med en ny områdeplan, slik at vi kan se hele området under ett; skole, barnehage, bolig, handel, kollektivtrafikk og veier mv.

Nesparken ble anlagt som en folkepark. Ap er pådriver for å videreutvikle det vakre områder. Speiderhuset får en ny funksjon. Vi ønsker å bygge et nytt svømmeanlegg og klatrepark. Og så har vi Mossemarka og store deler av Rygge hvor de som ønsker kontemplasjon og stillhet kan bevege seg i fred og nyte naturen. Disse umistelige områdene skal vi ta vare på.

Det er viktig for Ap å beholde Rygges frodige og vakre kulturlandskap. Vi ønsker utvikle Rygge med de egenskapene som gjør Rygge til flott område i dag, med landbruk, friområder, flotte badeplasser. Larkollen og Halmstad er eksempler på trivelige og funksjonelle områder. Ap vil beholde både Larkollen og Vang skoler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags