Om å bygge høyt i Moss: Slutt å la investorene overta rollen som byplanleggere!

PÅ VEI: Et kommende hotell på Verket kan se slik ut.

PÅ VEI: Et kommende hotell på Verket kan se slik ut.

Av
DEL

DebattUtgangspunkt for dette innlegget er avisartikkel i Moss Avis mandag 17. desember med tittel: «Rydder veien for nytt storhotell - Flertall for planene i teknisk utvalg». Jeg har ett spørsmål til politikerne vedrørende byggehøyde på det planlagte storhotellet på gamle Cellulosen: Er den omtalte høydetillatelsen på 42 meter bygningshøyde å forstå som med eller uten takbokser?

Videre fra nevnte artikkel: Den nye høydetillatelsen skal kun gjelde for et kommende hotell! - Man kan ikke komme i ettertid og si at sorry, det blir ikke noe hotell likevel, så vi bygger leiligheter isteden. Skjer det, vil bygningshøyden bli redusert uttaler Colin Archer i samme avisartikkel.

Det har jo skjedd før at hotellbygg er blitt omgjort til leiligheter av økonomiske årsaker. Da skal altså teknisk utvalg sørge for at bygget blir høvlet ned til tillatt boligblokkshøyde? Neppe! Selv i denne førjulstid er det ikke alle som tror på julenissen.

Ett ønske for julen, det nye året og alle kommende år: Kjære politikere, vær så snille å vedta for oss alle, såvel innbyggere som utbyggere, klare, forståelige og kloke vedtak som gir oss alle et forutsigbart resultat. Jeg gjentar det jeg skrev i et innlegg i Moss Avis 17. januar d.å.: Når en kommune er lemfeldig eller holdningsløs, merker utbyggere seg slikt, private som profesjonelle. Det handler om næringsinstinkt, som når et rovdyr velger seg et byttedyr.

Slutt å la investorene overta rollen som byplanleggere. Gi investorene klare rammer. Slikt blir det mindre krangel av og alle får bedre nattesøvn, også investorene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags