Halaslakt til besvær

Ulf Leirstein, Frp.

Ulf Leirstein, Frp. Foto:

Av
DEL

DebattDet har stormet rundt Matpunkt.no etter at de reklamerte med at all kylling de selger fra nyttår, skal værer halalslaktet. Altså dyr slaktet uten bedøvelse. Kritikken rettet mot matleverandøren er velbegrunnet. Jobben som er gjort for å bedre dyrs rettigheter kan ikke nullstilles ved at en leverandør kun skal importere kyllinger som er slaktet etter halal-metoden.

Matpunkt fremhever i markedsføringen av halalslaktingen at dyrene skal slaktes uten bedøvelse. Dette omtales som en gladnyhet for «alle muslimer». I Norge har man vært tydelig på at dyrevelferd er viktig, derfor er det ikke tillatt i Norge å slakte dyr etter klassisk halal-metode (dvs. å avblø dyret uten forutgående bedøvelse). Jeg mener det både er uetisk å slakte dyrene på den verst tenkelige måten, og jeg mener at Matpunkt bør revurdere sin praksis.

Etter at FrP kom i regjering i 2013 har vi kommet langt på dyrevelferdsfeltet. Jeg har vært pådriver for å innføre dyrepoliti i Norge, nettopp for å sikre dyrenes rettigheter. Dette har nå blitt innført i flere politidistrikt og vi er på vei mot et landsdekkende dyrepoliti.

Jeg mener vi nå må avklare om det er greit med import av halalslaktet kjøtt, og vi må vurdere om dagens lovgivning ivaretar krav til dyrevelferd godt nok.

Vi har kommet langt når det gjelder å ivareta dyrenes rettigheter, enten vi snakker om kjæledyr eller husdyr. Vi kan konkludere med at dyrene våre får det stadig bedre. Matpunkt.no representerer imidlertid et tilbakesteg hva gjelder dyrevelferd og dyrs rettigheter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags