Innbyggerne fortjener at Moss Avis videreformidler korrekt informasjon

Korrigerer: Rådmann i Moss, Bente Hedum, ber Moss Avis om å unngå å blande kortene.

Korrigerer: Rådmann i Moss, Bente Hedum, ber Moss Avis om å unngå å blande kortene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Debattinnlegg signert Bente Hedum, rådmann i Moss.

DEL

DebattFredag 17.mars gir førstesiden til Moss Avis et inntrykk av at kostnadene knyttet til midlertidig skolebygg og transport av Hoppern-elevene, allerede har store budsjettoverskridelser. Det er ikke riktig. Det er nemlig ingen ting som per i dag tilsier at disse kostnadene vil overstige det totale estimatet på 23 millioner kroner.

Hver måned blir formannskapet i Moss informert av meg om økonomisk status. I denne informasjonen viser jeg til områder hvor kommunen kan komme til å bruke mer eller mindre penger enn forutsatt i inneværende års budsjett.

13.mars informerte jeg formannskapet om en manglende budsjettdekning inneværende år knyttet til midlertidig skolebygg og transport for Hoppern- elevene. Fram til de faktiske kostnadene til dette er kjent har det vært lagt til grunn at kostnadene delvis skulle tas innenfor ordinære budsjettrammer. Avviket som jeg informerte formannskapet om, handlet derfor ikke om et avvik i forhold til prosjektets estimat på 23 millioner kroner, men i forhold til manglende dekning til transport og husleie på 2017 budsjettet.

Skal man videreformidle informasjon om kommunens økonomiske status er det viktig å ikke blande kortene, og ikke villede leserne.

LES OGSÅ

FAU-leder er ikke overrasket over millionsprekken

Nye Hoppern skole

  • Moss bystyre har vedtatt at det skal bygges ny ungdomsskole og idrettshall på Hoppern.
  • Prisen er beregnet til vel 398 millioner kroner.
  • Rivingen av den gamle skolen og byggingen av den nye starter til høsten.
  • Mens byggearbeidene pågår, skal elevene få sin undervisning i den nedlagte Solli skole i Rygge.
  • Rådmannen la fram tre valgmuligheter for bystyret da det skulle velges løsning for midlertidig skole i byggeperioden.
  • Alternativ A var å sette opp 125 brakker på grusbanen ved Reier skole, noe som ble anslått til å koste 37 millioner kroner.
  • Alternativ B var å sette opp busser og bruke Solli skole i Rygge, noe som ble anslått til å koste 23 millioner kroner.
  • Alternativ C var å bruke det tidligere Etac-bygget til Frelsesarmeen. Dette alternativet ble anslått til å koste 44 millioner kroner.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags