Gå til sidens hovedinnhold

Mitt møte med legevakta på Moss sykehus

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lørdag 27. mai gikk min mann og jeg en tur i Mossemarka og nærmet oss Ødemørk på vei til Skihytta. Plutselig, uten forvarsel, snublet jeg i en en kvist eller rot og gikk bokstavelig på trynet uten å ta meg for.

Det endte med blått øye og et dypt kutt i underleppa som blødde kraftig. Etter en del diskusjoner, «hva gjør vi nå?», ble vi enige om å komme oss til legevakta i Moss. Vi mente det var nødvendig å sy et par sting i underleppa.

Vi ankom legevakta med drosje fra Grevlingen skole ca kl 13. Her kom vi inn i et ganske fullt venterom og fant en lukket dør, der det sto «Henvendelse her».

Ingen innenfor var å se. Som nummer to i «køen» fikk vi slippe inn etter hvert. Tror kanskje at det var et kamera som registrerte ventende pasienter? Jeg hadde lyst til å sette meg på en ledig stol på venterommet, men var redd for å gå glipp av min plass i køen. Ved siden av denne døren var det en dispenser for antibakteriell væske, men denne var tom.

Etter at formaliteter og skadeomfang var registrert, fant vi to plasser på venterommet, der vi satt i ca to timer før jeg ble innkalt til behandling. Etter dette tok det nesten en time mens jeg hadde kontakt med tre sykepleiere og en lege som sydde min blødende underleppe med tre sting, samt ga meg en stivkrampe vaksine.

Konklusjon: Jeg er veldig fornøyd med selve behandlingen jeg fikk, og jeg skjønner at det på en lørdag etter Kr. Himmelfart kan være vanskelig med nok personell, men kanskje det er mulig med noen forbedringspunkter?

Forslag:

1. Kølappsystem ved ankomst, slik at man kan sette seg mens man venter på første registrering med sykepleier

2. Flere stoler i venterommet

3. Fylle opp dispenser med antibakteriell væske

Vennlig hilsen

Inger Cappelen

Kommentarer til denne saken