Hva sier politikerne egentlig?

Av
DEL

DEBATTErlend Wiborg er i vinden igjen og han målbærer Frp’s frustrasjon over tingenes tilstand. En rekke saker som partiet er for, får de ikke til og må ta avgjørelser som de er imot, alt for å bli sittende i en regjering. Kompromisser kalles det. Det er 50% sjanse for at partiet går ut (eller blir sittende) av regjering sier Wiborg.

Partiets ledelse har gjentatte ganger slått på stortromma og sagt hva de vil og hvordan de skal få det til, men så blir det ikke slik likevel. Bort med bompenger, mer vei, færre innvandrere. Ifølge Aftenposten har 5687 fått innvilget opphold i år. 1000 har fått asyl og 3000 har kommet som kvoteflyktninger.

Avisen burde hatt en spalte som viste hvilke parti som stemte hva når saker skulle avgjøres. Nå før valget øker innleggene i avisen fra de politiske partiene. Det partiene sier der kan aldri bli konkret, men speiler forskjellene på opposisjon og posisjon. Hva velgerne ender opp med etter valget er det helt umulig ha få noen formening om.

Det nærmeste en kan komme partiets sjel er derfor å se hva de stemmer i den enkelte sak. Da kan det for eksempel bli slutt på at et parti får skylden for å skifte mening eller ha noen mening i det hele tatt. I regjering argumenterte Krf mot selvbestemt abort, hvilke partier stemte mot før de måtte kompromisse. Hva fikk de igjen for å kompromisse. Det spekuleres i at Erna Solberg lot seg kjøpe til å stemme med Krf. Det spiller ingen rolle hva som tidligere er sagt. Det er stemmegivingen som avgjør.

Ved neste korsvei er det fortsatt stemmegivingen som avgjør, hva som ligger bak har ingen betydning der og da.

Så kan man hevde at motsetningene kommer fram under saksbehandlingen, men er det så enkelt. En må være over gjennomsnittet interessert skal en få med seg alt av hva som sies og skrives og hva som sies i den og den sammenheng. Hva som skrives må man også ta med en klype salt, forskjellige media gir ofte forskjellig vinkling ved å framheve noen poenger og nedtone andre.

Får velgerne vite svart på hvitt hvordan stemmegivingen har gått hadde det vært enklere å forholde seg til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags