Hvordan regner Myhrvold fra Sp?

POLITI: Ingjerd Schou og Tage Pettersen menr Sps foreslåtte kutt vil ramme politiets arbeid i distriktene.

POLITI: Ingjerd Schou og Tage Pettersen menr Sps foreslåtte kutt vil ramme politiets arbeid i distriktene.

Av
DEL

DEBATT Senterpartiet ser ut til å mene at et kutt i pengene til direktorater ikke må tas gjennom stillinger. Det kan være mulig, men da er det verdt igjen å minne om at Senterpartiets kutt kommer på toppen av det regjeringen allerede reduserer hvert eneste år. En økning fra et årlig forutsigbart kutt på 0,5 % til for eksempel 7-8 % kutt i Fylkesmannsembetet er selvsagt dramatisk. Det er også oppsiktsvekkende at ikke Sp ser ut til å vite hvordan kuttene deres vil ramme.

Sp plasserer målrettet kuttet sitt i Politidirektoratet på den budsjettposten som er til tildeling i alle politidistrikter. Det vil jo være rart om hele det kuttet må tas i Oslo, for det er ikke slik Senterpartiet opererer ellers. Pengene som Senterpartiet har satt av til politidistriktene er stort sett bundet opp i at de skal gjenåpne 1 av 6 nedlagte politikontorer. For øvrig et løftebrudd fra partiet som har påstått de skal reversere hele reformen.

Vi har nå 1679 flere rene politistillinger og 2800 flere ansatte i politietaten enn i vi hadde i 2013. Snart når vi det tverrpolitiske målet om å ha 2 politifolk per 1000 innbygger. I vårt politidistrikt har vi fått 282 flere stillinger, hvorav 187 politistillinger.Regjeringen har foreslått å utdanne litt færre nye politifolk fremover, fordi vi har fått til økningen som trengtes. Og da skjermet regjeringen utdanningsstedene utenfor Oslo for kutt, og Senterpartiet var ekstremt imot. Senterpartiet påstår at de skal ta alle kuttene i Oslo. Samtidig gikk de tidligere i år sammen med SV inn for å bygge et mye større nytt regjeringskvartal med flere kontorer i Oslo sentrum, enn det regjeringen legger opp til. En kan jo lure på hva de skal med den ekstra plassen, om ikke de planlegger å beholde flest mulig byråkrater der.

I Østfold Høyre har vi arbeidet for å få politihøyskolens flyttet til Moss når de nå skal ha et helt nytt bygg og lokasjon uansett. Slik Senterpartiets justispolitikere har snakket etter budsjettfremleggelsen, kan vi ikke vente drahjelp derfra. Vi mener at det er slik man må arbeide som representant for vårt fylke Østfold, men her er Senterpartiets Myhrvold altså mer opptatt av å tåkelegge og bortforklare.

Det er lite å se av alt Senterpartiet lovet i valgkampen i deres alternative budsjett. I stedet ser vi et parti som kutter i statlige arbeidsplasser i distriktene, uten noen forslag om å flytte flere ut. I andre fylker kutter de ut ny-etableringer som Valgdirektoratet i Tønsberg, Regelrådet i Hønefoss og Havarikommisjonen for helse i Stavanger. I vårt fylke har vi fått på plass blant annet Norsk nukleær dekommisjonering (NND) i Halden og Sivil Klareringsmyndighet i Moss, sammen med at Politiets utlendingsenhet som nå flytter mange ansatte til Råde. Og ikke å forglemme økte antall fengselsplasser ved Eidsberg fengsel. Er det disse som står for tur neste gang?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags