Toget har ikke gått men plassering av ny jernbanestasjon er avgjort

Av
DEL

LeserbrevRødt Moss' ordførerkandidat Eirik Tveiten skriver følgende i MA 6. august: 
«Toget har (ennå) ikke gått, det er ikke for sent.» «dersom det etter kommunevalget den 9. september er et annet flertall kommunestyret (dvs ikke av Høyre/AP) vil Rødt fremme forslag om å få utredet alternativ plassering av ny jernbanestasjon i sentrum under Basartaket/Myra.»

Dette er å føre velgerne bak lyset, Tveiten vet selvsagt at plasseringen av ny jernbanestasjon er avgjort, hus er revet, kontrakter er signert og arbeidene er startet.

Men la oss si at jeg tar feil og Tveiten med flere har rett, hva tror de konsekvensen da vil bli for Moss? Det vil forsinke den nye jernbanen med mange år og kanskje det verste, Moss vil havne på samme listen som Fredrikstad, og flere andre norske byer, over steder som IKKE vil få den knutepunktutviklingen som nå er vedtatt for blant annet Moss.

Jernbanedirektøren er klar på dette punktet – de vil nå gå gjennom alle prosjekter på denne listen med mål om vesentlige kostnadskutt. Videre syns jeg det er rart at Rødt Moss er så negativ til at staten skal hente ut gevinst gjennom forvaltning av områdene knyttet til infrastruktur som jernbane, det er staten som investerer fellesskapets midler i ny infrastruktur og da forventer jeg at de også sørger for at gevinster knyttet til disse prosjektene tilfaller fellesskapet og ikke private eiendomsselskaper.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags