Mosseskolen er proppfull av nye prosjekter og forsøk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KronikkI høst innførte man sms tjeneste ved fravær, det betyr at foreldre får en sms hvis deres barn ikke møter opp på skolen. Dette hindrer fravær, er en ekstra trygghet for barnet, og skaper en god skole - hjem kommunikasjon.

Innføringen har gått uten store komplikasjoner, noe som tyder på at vi har flinke og tilpasningsdyktige lærere, og administrasjon. Å at foreldre har vært flinke til å melde inn fravær på sitt barn.

I et klassetrinn på mellomskolen blir samtlige av elevene i Mosseskolen presentert for animasjonsfilmen Sinnamann. Sinnamann er resultatet av et Østfoldprosjekt som hadde som mål å opplyse barn og ungdom om vold i nære relasjoner. Resultatene lot ikke vente på seg og fem prosent av elevene i prosjektet tok kontakt allerede første dag og fortalte om hendelser i sitt liv.

I år er andre året det blir gjennomført i Moss, et samarbeid mellom skolen og krisesenteret. Moss arbeiderparti stod i front for å sørge for at alle Mossebarn blir opplyst om muligheten for å sifra hvis ting i hverdagen ikke er greit, at man har et apparat i det offentlige som kan hjelpe til.

Jeg har hørt flere i mellomskolealder prate om filmen Sinnamann og viktigheten av å ta kontakt hvis ting ikke er bra, eller man har en venn der ikke alt er på stell i hverdagen. Det tyder på at barna forstår metaforen i Filmen Godt.

Det blir oppgradert pc-er og pader i Mosseskolen for over 4 milioner kroner, det betyr en ny hverdag for mange av elevene. Mye av datautstyret trenger sårt en oppgradering, å det er høstet god erfaring i bruk av riktig teknologi i skolen. Det er viktig å holde tritt med utviklingen.

 Alle skoler fikk muligheten til å gjennomføre et forsøk med leksefriskole. samtlige partier bortsett fra høyre var enige om å gi skolene den muligheten. Det valgte Ramberg å prøve ut, nå er Ramberg skole i gang med sitt forsøk.

Vi i Moss Arbeiderparti synes det er flott at Ramberg har kastet seg ut i forsøke, samtidig som vi har stor respekt for de skolene som valgte å vente med et slikt forsøk.

Det var i fjord en stor prosess på samtlige skoler der elver, lærere og foreldrene fikk si sin mening om et evt forsøk. Det er en god måte å tilnærme seg en slik ordning, det er viktig at de tre gruppene trekker i samme retning under et forsøk med leksefriskole. Selv om det er leksefriskole kan elvene for eksempel kan bli bedt om å lese litt hver dag.

I stedet for at man bruker tid på forberedelser og gjennomgang av lekser, gjør man repeteringen på skolen. sånn sett kunne man kalt det «lekseinkludert» skole. Ramberg skole melder at de hittil har erfart at elevene faktisk leser mer nå, en før prosjektet starta.

Alt dette og mye mer til, er et tegn på at vi har gode skoler, og at posisjonens samarbeid er bra for utviklingen i Mosseskolen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags