Gå til sidens hovedinnhold

Sammen mot nazismen

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Samme dag som 11 mennesker ble skutt og drept av en nynazist i en synagoge i Pittsburgh, USA, var den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM) i Moss. Nazistene i DNM er skremmende, voldsforherligende og har som mål å rive ned den norske samfunnsmodellen.

Moss tok til gatene. Flere hundre mossinger stilte opp til fredelig motdemonstrasjon med sang, farger og rop. «Ingen nazister i våre gater» runget ut over Moss sentrum.

Samtidig ble mossingene gisler i egen by under lørdagens DNM-arrangement. Flere titalls politifolk, armerte kjøretøy og fysiske sperringer, hindret mossinger fra å bevege seg fritt i sin egen by. Alt fordi nazistene i DNM skulle få brukt sin ytringsfrihet, en ytringsfrihet de ikke ønsker at andre skal ha.

Ordfører Hanne Tollerud ga på forhånd klar og tydelig beskjed om at DNM ikke var velkomne i Moss, regnbueflagget ble heist ved rådhuset og motdemonstrasjon ble arrangert. Byen vår viste at vi står sammen for å forsvare det samfunnet vi har bygget opp, og at vår by har rom for alle, uansett farge, religion eller seksuell legning. I Moss skal du få være hvem du vil og elske hvem du vil.

Vi skal fortsette å vise at Moss er en inkluderende, fredelig by. Vi skal fortsette kampen mot ekstremister som ønsker å rive ned vår samfunnsmodell, og vi skal fortsette å rope «Ingen nazister i våre gater» hver gang de er her.

Takk til alle mossinger som tok til motmæle. Bare på den måten kan vi vise at Moss er en by full av kjærlighet, likeverd og mangfold.

Kommentarer til denne saken